Samsun Beyaz Ev Spor Kulübü Basketbol Antrenörü Celal Sami Mısırlı, İl Temsilcisi Ali Kemal Çimagil'in mazeret bildirdikleri bir maçı iptal ettiğini söyleyip ardından da kendilerini hükmen mağlup saydığını iddia etti. Mısırlı, bu gelişmenin ardından Küçük Kız A ve Küçük Kız B Takımları'nı ligden çektiğini açıkladı

BOLU'DAYKEN MAĞLUP SAYILDILAR
Samsun Küçük Kızlar Basketbol İl Şampiyonası'nın iddialı ekiplerinden Beyaz Ev Spor Kulübü'nde şok bir gelişme yaşandı. Kulübün Küçük Kız B Takımı'nın da formalarını giyen sporcular, Okullararası Basketbol İl Şampiyonası'nda üçüncü olarak Bolu'daki grup müsabakalarına gitti. 7-10 Şubat tarihleri arasındaki müsabakalar için 11 Şubat'a kadar izinli olan takımın, ligdeki fikstür gereği 10 Şubat'ta Çarşamba Gençlik ve Spor Kulübü'yle oynaması gerekiyordu. Antrenör Celal Sami Mısırlı, Bolu'da olduklarını İl Temsilcisi Ali Kemal Çimagil'e bildirdiklerini, Çimagil'in de kendilerine maçın ileri bir tarihte oynanacağını söylediğini iddia etti. Bu gelişmenin ardından bu müsabakada hükmen mağlup sayılan Beyaz Ev Spor Kulübü, gerekli itirazını İl Temsilciliğine ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne yaptı.

İTİRAZLARI YAPTIK
Antrenör Celal Sami Mısırlı, "Kulübümüzün de formasını giyen Taflan Yalı Ortaokulu'ndaki sporcularımız grup müsabakaları için Bolu'ya gitti. 7-10 Şubat tarihleri arasındaki şampiyona için sporcularımıza Atakum Kaymakamlığı'ndan 11 Şubat'a kadar izin aldık. O tarihlere denk gelen maçlarımızın ertelenmesi için il temsilciliğiyle görüştük. Yoldayken, il temsilcisi Ali Kemal Çimagil'e ulaşamadık. Samsun'a döndüğümüzde de durumu izah ettik ve maçlarımızın ileri bir tarihte oynanacağı söylendi. Şu anda ise Çarşamba takımı biz maça çıkmadığımız için hükmen galip ilan edildi. Bu kez de İl Temsilcisi Ali Kemal Çimagil, kendisiyle böyle bir konuşma yapmadığımızı söylüyor. Ben de şampiyonluğun en güçlü adayı olan Küçük Kız A Takımı ile Küçük Kız B Takımı'nı ligden çekiyorum. Bununla ilgili de gerekli yazıyı il müdürlüğü ve federasyona gönderdim" diye konuştu.

LİSANSSIZ OYNUYORLAR
Bir çok takımın Samsun'da lisanssız oynatıldığını da iddia eden Mısırlı, "Hükmen mağlup edildiğimiz maçtaki Çarşamba kulübünün lisansları bile yok. Federasyonun il temsilciliğine ve bizlere gönderdiği yazıda bu mevcut. O maça lisanssız çıkan bir takım nasıl hükmen galip ilan ediliyor. Biz yıllardır iddialı olalım, olmayalım, tüm maçlarımıza geliyoruz. Amacımız Samsun basketboluna hizmet etmek. Ancak bu tarz şeylerden yorulduk. Biz her sezon tüm oyuncularımıza lisans yaparken, bir çok kulüp lisanssız mücadele ediyor ve buna göz yumuluyor. Bunun üzerine de takımımız Bolu'dayken oynamamız gereken bir maçta mazeret bildirmemize rağmen hükmen mağlup sayılıyoruz. Bizim amacımız insanları karalamak veya zor duruma düşürmek değil. Ancak yapılanlar ortada. Herkesi daha dikkatli olmaya ve takımları eşit şartlarda yarıştırmaya davet ediyorum" dedi.