Samsun merkezli olarak 81 ilde hizmet veren PTT Çalışanları Dayanışma Derneği, yaptığı sosyal yardımlaşma projeleriyle adından söz ettiriyor. Dernek, üyelerinin ve hayırseverlerin de desteğiyle köy okullarını boyuyor, ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve giyecek yardımında bulunuyor. Kurdukları kütüphaneyle şehitlerin ismini yaşatan derneğin, iyiliği Türkiye'yle de sınırlı kalmıyor.

ŞEFKAT ELİ AFRİKA'YA UZANIYOR

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren PTT Çalışanları Dayanışma Derneği Genel Başkanı Onur Karagöl, "Birçok ilde açtığımız kütüphaneler nedeniyle, kütüphaneci dernek olarak anılıyoruz. Açtığımız kütüphanelerde şehitlerimizin adını yaşatıyoruz. Türkiye'de şehitlerimizin adıyla 21 kütüphane açtık, bunun yanı sıra köy okulları başta olmak üzere birçok kütüphaneye de kitap yardımında bulunduk. Köy okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve giyecek yardımında bulunuyoruz. Bazı okulları boyuyor ve tadilatını yapıyoruz. Bunun yanında iyilik hareketimiz sadece Türkiye'yle sınırlı kalmıyor. Uganda'da hayırseverlerin de yardımıyla su kuyusu açtık. Ayrıca oradaki 500'ün üzerindeki yetim kardeşimize iftar verdik" ifadelerini kullandı.

SAMSUN'DA KÜTÜPHANE KURACAĞIZ

Yaptıkları işlerden mutluluk duyduklarını ifade eden Karagöl, "Biz kendimizi modern Kızılay olarak nitelendiriyoruz. Herhangi bir beklenti içerisinde değiliz, yaptığımız işten mutluluk duyuyor ve haz alıyoruz. Bunların devamı da gelecek. Dernek olarak para almıyoruz ama malzeme desteği alıyoruz. Samsun'da derneğimiz adına hiç kütüphane kurmadık. Samsun'da da Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak bir şehidimizin isminin verileceği kütüphane açmayı planlıyoruz. PTT çalışanlarımız için de sinema günleri, kahvaltı organizasyonları gibi sosyal faaliyetlerde bulunuyoruz" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR/ ÖZEL HABER