Kurban Bayramı'na çok kısa bir süre Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, uzun yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulundu. Yolda yapılması gereken uygulamalardan bahseden Kavuran, uykusuz, yorgun ve alkollü araç kullanılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Sürücülerin kendilerini ve diğer sürücüleri tehlikeye sokmaması gerektiğini belirten Dursun Kavuran, 'Ülkemizde trafik kazalarının en yoğun olduğu yaz ayları ve bayram tatilleridir. Cumartesi gününden itibaren 9 günlük kurban bayram tatiline girmiş olacağız. Tatile gidecek olan vatandaşlarımızın toplu taşıt araçlarını tercih etmelerini kendi araçları ile gideceklerse araçlarının bakımını mutlaka yaptırmalıdırlar. Bayram tatillerinde karayollarımızın yoğunluğu göz önüne alınarak aşağıdaki bazı hususların dikkate alınması gerekmektedir' dedi.
Kavuran, sürücülerin trafik kurallarına harfiyen uyması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

'Uykusuz yorgun ve alkollü araç kullanmayınız. Uzun yolda her 2 saatte bir mola vererek elinizi ve yüzünüzü yıkayınız. Hız limitlerine uyunuz aşırı hız ve hatalı sollama yapmayınız. Can güvenliğiniz için yasal hız limitlerini aşmayınız. Trafik magandalarına dikkat ediniz, makas atanlar, trafiği tehlikeye sokanlara ve motosiklet sürücülerine dikkat ediniz. Kırmızı ışık ihlali asla yapmayınız. Emniyet kemerinizi mutlaka takınız. Araç kullanırken telefonla asla görüşme yapmayınız. Takip mesafesini koruyunuz. Zincirleme kazaların çoğu yakın takipten meydana gelmektedir. Yaya geçitlerinde hızınızı azaltarak yayaların geçmesine müsaade ediniz. Yaya vatandaşlarımız da yaya geçitlerinden geçmeli ve kaldırımdan yürümelidirler. Valiliğimiz, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, trafik ile ilgili kurum ve kuruluşlar bayram tatili nedeni ile uyarılar yapmaktadır ve denetimlerini artırmaktadır. Gideceğiniz yere bir an önce gitmeyi değil, uyarılara ve trafik kurallara uyarak sağlıklı bir şekilde gitmeye çalışınız. Trafik kurallarına uyarak trafik terörüne dur demeliyiz. Kurban bayramında insanlarımızı trafik terörüne kurban etmeyelim.'