Öz Büro İş Sendikası Samsun Şubesi üyeleri, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması düzenledi. Burada konuşan Öz Büro İş Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Üzeyir Kodan, kamu çalışanları üzerinde kurulan baskıya dikkat çekti.

BASKI GÖRÜYORUZ

Kodan, 696 sayılı KHK ile kadroya geçen sendika üyelerinin yaşadıkları ekonomik kayıpların ve baskıların arttığını belirterek, "Taşeron çalışanıyken yaşadığımız hak kayıplarının, haksız ve yanlış uygulamaların sebebi olarak taşeron sistemini görüyor, bunu anlayabiliyorduk. Ancak kadrolu olduktan sonra bu sorunların ve haksızlıkların artarak devam ediyor olmasını asla kabul etmiyoruz. Hastane gibi insan sağlığını ve insan yaşamını doğrudan etkileyen hizmet süreçlerinin başarılı olmasının yolu çalışanların motivasyonu ve performansından geçmektedir. Ancak üzülerek ifade edelim ki bu durum göz ardı edilmekte, bir kısım idareciler tarafından üyelerimize uygulanan psikolojik baskıların ardı arkası kesilmemektedir" sözlerini kaydetti.

HAKLAR YOK SAYILDI

Kadroya geçerken elde ettikleri hakların yok sayıldığını söyleyen Kodan, "696 sayılı KHK gereği tüm haklarımızla kadroya geçirilmiş olmamıza rağmen, eğitim intibaklarımız, yüzdelik dilimlerimiz, enflasyon farklarımız bordrolarımızdan çıkartılmıştır. 2018 yılında kamuda çalışan tüm işçi, memur ve hatta emekliler enflasyon farklarını almışken; ağır iş koşullarında çalışan üyelerimize yüzde 13'lük enflasyon farkının verilmemesini asla doğru bulmuyoruz. Hastanedeki hizmet süreçlerinin olmazsa olmazları olan HBYS çalışanlarının kadroları neden hala açıklanmıyor? Keyfi uygulamaları ile üyelerimiz üzerinde baskı ve mobing uygulayan idarecilerin bulunduğu işyerlerinde çalışmak üyelerimiz için dayanılmaz hale gelmiştir. Yapılan tüm bu haksız uygulamaların sona erdirilmesi ve iş yerindeki huzurun ve verimli çalışma ortamının tekrar sağlanabilmesi amacıyla yapacağımız suç duyurusu sonucunda yüce Türk yargısının, sorumlular hakkında en ağır cezaya hükmedeceklerine olan inancımız tam. Bütün ilgililerden; Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda hareket etmelerini, çalışan mağduriyetinin önlenmesi ve kamu zararının önüne geçilmesi konularında hassasiyet göstermelerini talep ediyoruz" dedi.

Şükrü Berk ASKAR