Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Tayyar Mehmet Paşa Okulunun yıkılarak yerine Ladik Belediyesi yeni hizmet binasının yapılacağını duyurdu.

Söz konusu okulun, 1958 yılında hizmete açıldığını anımsatan Özbalcı, "Okul yaklaşık iki yıl önce Kızılsini Mahallesi'nde ki yeni binasına taşındı. Artık bu bina ekonomik ömrünü tamamlamıştı. Tayyar Mehmet Paşa Okulu yıkılarak yerine yeni belediye binası yapılacak" dedi.

İLÇEYE YENİ MEYDAN
Özbalçı, şöyle konuştu: "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün raporunda okulun güvenliğin yetersiz olduğu, binanın ekonomik ömrünü doldurduğu, güçlendirme maliyetinin yeniden yapım maliyetine oranının çok yüksek olduğu ve riskli yapı olarak gösterilen okulun tahsisi uzun uğraşlardan sonra Ladik Belediyesi'ne kazandırılmış ve Tayyar Mehmet Paşa Okulu ile çevresinde bulunan belediyeye ait olan izbe görünümündeki yapılarda yıkılarak ilçemiz yeni bir meydana kavuşacaktır. Böylece çarşının yeniden canlanacağını düşünüyoruz. Belediye hizmet binasının altı otopark olacak. Belediye hizmet binasının yanı sıra ilçeye güzel bir meydan da kazandırmış olacağız. "