Samsun'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde yaşanan kurban kesim telaşının ardından bayramın ikinci gününden itibaren Havza'da birçok vatandaş, kurban etinin bir bölümünü kıyma çektirmek için kasapların yolunu tuttu. Kıymanın kilosunun 1,5 ila 2 liradan çekildiği kasap ve şarküterilerde kuyruk oluştu.

5 TON KIYMA ÇEKERİZ

Kasap dükkanı işleten Murat Selçuk, her yıl olduğu gibi bu sene de kasapların kıyma çektirmek isteyen vatandaşlarla dolduğunu söyledi. Kendisi gibi ilçede birçok kasapta yoğunluk yaşandığını ifade eden Selçuk, "Vatandaşların kıyma çektirmek için getirdiği et poşetleri sırada bekliyor. Her yıl olduğu gibi yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bayram süresinde yaklaşık 5 ton kıyma çekeriz. Vatandaşlarımızdan ricamız eti soğutarak getirmeleridir" dedi.