Samsun Su Zammı Geri Alınsın Platformu Sözcüsü Tacettin Aydın, Samsun'da içme suyuna yapılan ilk otomatik zammın ardından açıklamalarda bulundu. Aydın, Samsun'da suya yapılan otomatik zammın Türkiye'de başka herhangi bir belediyede olmadığını söyledi.

HALK GÖZ ARDI EDİLİYOR

Aydın, halkın tepkisinin göz ardı edildiğini belirterek, 'Suyun kullanım bedeline %25, okuma bedeline %150 oranında yapılan zamlar her ay TEFE-TÜFE oranında artırılmaya ve faturalara yansıtılmaya başlandı. Ağustos ayından itibaren meskenlerde suyun metreküpü 3,97TL den 4,02 TL ye yükselmiştir. Su bedelinin her ay artırıldığı başka bir belediye yoktur. Başkan Demir, Samsun'daki kuruluşların ve halkın bu güne kadar verdiği tepkileri dikkate almamakta, belediyenin içine düşürüldüğü ekonomik sorunları ve belediyenin borçlarını su faturaları üzerinden halkın sırtına yükleme çabasına devam etmektedir' ifadelerini kullandı.

SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ

Suyun temel insan hakkı olduğunu dile getiren Aydın, 'Geçmişe dönük yapılan savurganlıklar, yanlış yatırımlar ve varsa israflar konusunda bugüne kadar hiçbir tespit ve açıklama yapmayan, hiçbir tasarruf politikası açıklamayan Mustafa Demir'in bildiği tek yolun zam yapmak olduğu anlaşılmaktadır. Başkan Mustafa Demir zamlı faturayı halka keserken, siyasi faturayı da AK Parti'ye kestiğini bilmelidir. Su Zammı Geri Alınsın platformu olarak suyun temel bir insan hakkı olduğunu, tamamen ücretsiz olarak sunulması gerektiğini, suya yapılan zammın bu hakkın kullanımına yapılan bir saldırı olduğunu, yapılan aşırı zamma seyirci kalmayacağımızı imza kampanyaları, bildiri dağıtımı ve basın açıklamaları ile daha önce duyurmuştuk. Bu tepkilerimiz ve etkinliklerimiz daha etkin bir şekilde devam edecektir. Bu arada Samsun 2. İdari Mahkemesinde açmış olduğumuz su zammının iptal davasında hukuki süreci de yakından takip ediyoruz' sözlerini kaydetti.