Samsun'un İlkadım ilçesinde Opera binasının arkasındaki duraktan başlayarak Fuar Caddesi, Gar kavşağı, Adliye, Uğur Mumcu Parkı, Meskenler, Duruşehir, Kazım Karabekir Mahallesi, Odunpazarı, Kışla Mahallesi güzergahında hizmet veren 4. hat dolmuşçuları, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yolcu taşıyamamaktan şikayetçi. Hastaneye 600 metre kadar yakın bir güzergahtan geçtiklerini söyleyen dolmuşçular, bu konuda imza kampanyası başlattı. Büyükşehir 4 Nolu Dolmuş Hattı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Ertürk, "Otobüse verilen hak, dolmuşçulara da verilsin. Vatandaş istediğine binsin" ifadelerini kullandı.

HALKA HİZMET ETMEK İSTİYORUZ

Ertürk, vatandaşların bu konudan şikayetçi olduğunu belirterek, "Bizim geçtiğimiz güzergahtaki vatandaşlar mağdur olduğunu belirtti ve biz de bu konuda bir çalışma yapmaya karar verdik. Dolmuşların geçtiği 11 mahalledeki muhtarlardan imza aldık. Buradaki vatandaşlar, dolmuşumuzun hastaneye kadar gitmesini istiyor. Bu konuda hem biz hem vatandaş mağdur. Diğer hatlarda da benzer mağduriyetler söz konusu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu konularla ilgili çalışma yapıldığını söyledi. Ancak ortada bizi tatmin edici bir gelişme olmadı. Dolmuşa binen vatandaşlarımızdan da imza topluyoruz. Tepecik Mahallesi'nde muhtarlık tarafından benzer bir çalışma yapılıyor. Topladığımız imzaları Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edeceğiz. Bizim tek isteğimiz, halka hizmet etmek" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ İSTEDİĞİNİ SEÇSİN

'Dolmuşlarımız sürekli olarak geçiyor. Bir vatandaş, dolmuşu en fazla 1-2 dakika bekler' diyen Ertürk, 'Bizimle aynı güzergahı izleyen otobüsler, yaklaşık yarım saatte bir geçiyor. Bu mahallelerde, hastaneye gitmek için zoraki olarak bu otobüse biniyorsunuz. Bizim isteğimiz, insanlara gerekli alternatiflerin sunulması ve vatandaşın istediği vasıta ile hastaneye gitmesi. Kim hangi taşıtta kendisini rahat hissederse, ona biner. O güzergahtaki herkese faydalı olacak. Otobüse verilen hak, dolmuşçulara da verilmeli. İşgaliye paramızı ödüyoruz, vergimizi ödüyoruz" şeklinde konuştu.

Şükrü Berk ASKAR / Özel haber