Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Turizm Eylem Planı'nı değerlendiren KATİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş'tan sıcağı sıcağına değerlendirme geldi.

Toktaş, 'Son dönemlerde sektör olarak dış etkenlerden kaynaklı ciddi bir sıkıntı yaşamaktayız. Türkiye'de meydana gelen bazı nahoş olaylar turizm konusundaki rakip ülkeler tarafından kara propaganda olarak kullanılmakta ve haksız rekabet yaparak turizm sektörünü fazlasıyla etkilemektedir. Artık sektör tek başına ayakta duracak hali kalmamıştır. Sezon öncesi açıklanan planla kısa vadeli biraz nefes alacağız. Ama daha uzun vadeli çözümlere ihtiyacımız var' ifadelerini kullandı.

"PANSUMAN OLACAK"

Geçen sene başlayan uçuş desteğine ilaveten yapılan bu yeni destekleri değerlendiren Murat Toktaş, 'Özellikle konaklama tesislerinin ihracatçı kapsamına alınması bu eylem planı içindeki en güzel haber olmuştur. Sahil şeridindeki tesislerimizin ecre misil ödemelerinin ertelenmesi, çevreye duyarlı tesislere daha evvelden verilen enerji desteği hariç, su ve atık su konusunda da indirimden yararlanması, turizm limanlarının Ekonomi Bakanlığı desteklerinden yararlanacak olması ve özellikle konaklama tesislerinin bankalara olan borçlarının geri ödemesinde yaşayacağı sıkıntılarda ise yeni yapılandırma ve ödemesiz yeni planlar kısa vadede biraz pansuman olacaktır' diye konuştu.