Samsun'un Canik ilçesi Belediye Evleri Mahallesi Kuvayi Milliye Sokakta 1978 yılından beri eğitim veren Kocatepe İlkokulu'nun girişi yaklaşık bir hafta önce tuğla ile örüldü, okulun yeni giriş kapısı da Âşık Paşa Sokak'a verildi. Tuğlayla örülen kapının önünde toplanan yaklaşık 50 veli ve öğrenciler, okulun girişinin değiştirilmesine tepki göstererek, yeni girişin olduğu yerde bulunan metruk binada uyuşturucu, bonzai kullanan kişilerin olduğunu ifade ettiler. Açılan yeni girişin yokuş olduğunu da belirten veliler, öğrencilerin kışın zorluk yaşayacağını ifade etti.

'CUMHURBAŞKANI GELSE AÇAMAZ'

Kendisinin ve çocuklarının Kocatepe İlkokulu'nda okuduğunu ifade eden mahalle sakini Necmi Sümer, 'Yaklaşık bir hafta önce okulun kapısının örüldüğünü gördük. Yetkililer, arka kısımdan çıkış verdiklerini ifade ettiler. Arka kısımdan çıkış, ilkokul çağındaki çocuklar için hiçbir şekilde güvenli değil. Yeni açılan kapının girişinde uyuşturucu trafiğinin döndüğü bir nokta. 6-7 yaşındaki çocuklarımızı bunların eline bırakamayız. Bu konuyu emniyette biliyor. Burada sivil arkadaşlara da yardımcı oluyoruz. Köhne binada esrar, bonzai içen kişiler zaman zaman oluyor. Biz bu konuyla ilgili müdürle görüştük. Müdür, kendisinin de istemediğini ama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kapanması istediğini bize iletti. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gittik. Okul müdürünün bu işi istediği ifade edildi. Cumhurbaşkanı dahi gelse hiçbir şekilde kapatılan kapının açılmayacağını söylediler. Biz halk olarak bu kapının kesinlikle kapatılmasını istemiyoruz. Arkadaki kapı okulun araba girişi, çocuklar hiçbir şekilde karda oradan giriş çıkış yapamazlar. Veliler olarak toplandık. Bunu bu zamanda yapmalarının sebebi herkes fındıkta, kimse fark etmez dediler ama biz bu kapının kapanmasını istemiyoruz' dedi.

40 SENELİK KAPI KAPATILDI

Diğer bir mahalle sakini Kerime Durmuş ise, '40 senelik bu kapı neden kapatıldı? Yaşlı birisi olarak çocuğu arkaya mı getireceğim. Çocuğu eski kapıdan okula vermem lazım. Kantinciye baktı, onun ağzından burayı kapattı. Bu çoluk çocuk ne olacak. Yeni açılan yerde 10-15 merdiven var. Eski yerde 2-3 merdiven vardı. Şimdi ne olacak. Biz eski kapımızı istiyoruz' diye konuştu.

YANLIŞ BİR KARAR

Kocatepe İlkokulu'nun günümüze kadar 3 bin 500 öğrenciyi mezun ettiğini ifade eden mahalle sakini Mustafa Bozkurt, 'Ön kapı şimdi mi tehlike arz ediyor? Bu çocuklar kışın bu yokuştan nasıl çıkacaklar. Yönetimin, eğitimi zorlaştırmaması lazım. Çocuklarımız, 'kapı kapandı müdür bizi istemiyor' diyorlar. 6-7 yaşındaki çocukları nasıl getireceğiz okula? Tamamen yanlış bir karar. Okulun içinde o kadar eksik varken, kapının kapatılması yanlış. Herkes tatilde iken kapıyı kapatıyorlar. Bu rant başka bir şey değil. Kime peşkeş çekmeye çalışıyorlar belli değil. Bu kadar insanı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok' ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİ YOK

Yeni girişin yanında metruk bir binanın olduğunu ifade eden mahalle sakini Esma Sümer ise, 'Yeni kapının olduğu yer olduğundan fazla tenha. 1. sınıfa başlayacak bu çocuklar, hiçbir şeyden anlamazlar. Burası dimdik bir yokuş, çocuklar okula gidip gelirken kaysa düşse bir yerini kırsa veya bir arabanın freni tutmasa kaysa çocuğumuza çarpsa bunun hesabını kim verecek. Böyle bir saçma giriş verilemez. Okulumuzu, yuvamız gibi görüyoruz. Kapanan girişteki mahalle sakinleri okula sahip çıkıyor. Bu tenha sokakta, metruk binada uyuşturucu içenlerin olduğu binanın yanında öğrencilere kim sahip çıkacak. Yetkililerden yardım istiyoruz. Bu çocukların güvenliği yok. Bu evlerde kiracı durmuyor. Çocuklar buradan nasıl okula gidip gelecek. Biri elinden tutup, alıp gitse ne olacak' şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER DE İSTEMİYOR

Okulun öğrencilerinden Ebra Kader Durmuş, 'Yeni kapının girişindeki binalar çok ıssız. Biz oradan giremiyoruz. Bu kapının tekrar açılmasını istiyoruz' dedi. Okulun diğer öğrencileri ise kapatılan kapının açılmasını istedi.

MÜDÜR KONUŞMADI

Gazetemize açıklamada bulunan veliler daha sonra ise Canik Kocatepe İlkokulu Müdürü Levent Kurtuluş'un odasına çıktı. Konu hakkında görüşüne başvurduğumuz Canik Kocatepe İlkokulu Müdürü Levent Kurtuluş ise açıklamada bulunmadı.

Erdinç YILDIZ/ Özel haber