HABERİN GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Önceki günlerde, Samsun'da Canik Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki yolların bakımsızlığı gündeme gelmişti. Sanayi esnafını canından bezdiren dev çukurların, benzerleri Tekkeköy 19 Mayıs Sanayi Sitesi'nde de görülüyor. Gülsan ile aynı kaderi paylaşan 19 Mayıs Sanayi Sitesi'nde, yağmur sularının birikmesi nedeniyle sokaklar göle dönmüş durumda.

BÖYLE REZİLLİK OLMAZ

Sanayi esnafı Mehmet Erdem, sokağa araba giremediğini belirterek, "Yolların bu durumunu Büyükşehir Belediyesine bildirdim. Oradan bana Tekkeköy Belediyesinin konuyla ilgileneceği söylendi. Onlar da Büyükşehir Belediyesinin ilgileneceğini söylüyor. Burayla kimse ilgilenmiyor. Belediyeye kaç kere gittiğimi sayamadım. Esnafları toplayıp çok kere gittik. Biz esnaf olarak dükkanımızın önüne defalarca mıcır döktürdük. Böyle bir rezillik olmaz. Vergiye gelince, herkes vergisini ödüyor. Hizmete gelince hizmet alamıyoruz. Ben 6 ayda bir araba değiştiriyorum, böyle yol mu olur? Gelen müşteri sokağa giremiyor, iş yapamıyoruz. Müşteriler, 'Buraya geleceğime gelmem' diyor. Burada büyük bir rezillik var. Böyle bir sorumsuzluk olmaz. Bizden aldığın vergiyi nereye kullanıyorsun? Önce sanayinin yollarını düzelt" ifadelerini kullandı.

'BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN' DİYORLAR

İşi gereği sürekli sanayiye geldiğini söyleyen pazarlamacı Yunus Erçik, "Sanayinin belirli bölümlerinde beton çalışması yapıldı. Ancak nedense bazı aralar berbat durumda. Burada esnaf kendi imkanlarıyla mıcır döktürdü ama hali ortada. İşim gereği tüm esnafı ziyaret etmek istiyorum ama bazı sokaklara asla girmek istemiyorum. Çünkü arabanın altı vuruyor, çukurlar var. Kazılıp öylece bırakılan sokaklar var. Sanayici kaderine terk edilmiş. Esnafa, 'Alın başınızın çaresine bakın' denilmiş. Yıllardır durum böyle. Çok başvuru yapıldı ama sonuç alınamadı" şeklinde konuştu.

YÖNETİCİLER GELİP GEZSİN

Sağlık sektöründe imalat yaptığı için sanayide sürekli olarak görüşmelerde bulunduğunu söyleyen Muharrem Çakıroğlu, "Samsun'da sağlık sektöründe imalat yapmaya çalışıyoruz ama maalesef yapamıyoruz. Mal almak veya ziyarete gelmek için korkuyoruz. Burada rezalet bir durum var. Araçlar buraya giremiyor, girse ayrı bir dert. Her yer zarar. Belediyeler her türlü cezayı kesiyor ama hizmete gelince hiçbir şey yapmıyorlar. Yöneticiler, burada gelip gezsinler. Durum hiç iyi değil. Sanayinin her noktasında durum aynı. Bu sanayi nasıl büyüyecek, kalkınacak? Biz buraya gelmeyince başka şehirlerden sipariş verip ihtiyacımızı karşılıyoruz. Ben, Merzifon, Amasya, Çorum ve diğer şehirlerden sipariş veriyorum. Bu durum, buradaki esnafın zararına. Esnafa yazık" diye konuştu.

HER YER ÇAMUR

Kaporta ustası Murat Şahin ise sanayi esnafı olarak bakımsızlıktan bıktıklarını vurgulayarak, "Büyükşehire, Tekkeköy'e müracaat ettik ama bir şey yapılmadı. Artık bundan sonra şikayetimizi CİMER'e yaparız. Burası göl olmuş durumda. Yağmur yağdığında bu su günlerce çekilmiyor. Her yer çamur içinde. Burada bir sıkıntı mı var, yoksa bizde mi sıkıntı var, anlayamadık" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR /özel haber