Samsun 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı için TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantı, TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Oğuzhan Camaş, Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü ve ilçe ziraat odası başkanlarının da katılımıyla gerçekleştirildi. TÜYAP tarafından 25-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Samsun 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı hakkında görüşlerini ifade eden ziraat odası başkanları, daha sonra TÜYAP tarafından hazırlanan tanıtım sunumunu izledi. Birçok konuda fikirlerini sunan katılımcılar destek mesajları vererek verimli bir fuar olması dileklerinde bulundurlar. Düzenlenen konferansın ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

HEDEFİMİZ KATILIMI ARTTIRMAK

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Oğuzhan Camaş, 'Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nın bizim için en büyük önemi bölgemizde yer alan çiftçilerimizin tarımda en nitelikli, en randımanlı ve en teknolojik şekilde üretim yapabilmeleri açısından fayda sağlayabilmektir. Samsun havzasında yapılan tarımın gelişmesinde ziraat odalarının katkısı kuşkusuzdur. Bizler de bu yıl 5'incisini düzenleyeceğimiz ve her yıl büyüyen tarım fuarımız ile bu anlamda elimizden geleni yapmaktayız. Bugün de bu sebeple bir araya gelmiş bulunmaktayız. Fuarımız her yıl üzerine koyarak ilerliyor. Geçen yıl fuarımızı 50 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl hedefimiz bu sayıyı çok daha fazla arttırmak. Bununla alakalı olarak gerekli tanıtımlarımızı yaptık. Ordu'dan Erzurum'a, Sinop'tan Tekirdağ'a kadar tanıtım faaliyetlerimizi yaptık. Bu konuda bölgesel markalarımızın dışında ulusal markalar da fuarımıza katılacak. Geride kalan 4 yılda olduğu gibi bu yıl da verimli bir tarım fuarı bizleri bekliyor. Ayrıca bu yıl fuarımızın onur konuğu Vezirköprü ilçemiz olacak. Bu sebeple Vezirköprü ilçemizden de yoğun bir katılım olmasını bekliyor ve diliyoruz. Samsun genelinde de bütün çiftçilerimizi fuarımıza davet ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da başta Sayın Valimiz Osman Kaymak, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerimiz ve bütün ziraat odalarımız bu konuda desteklerini esirgemeyerek bizlere destek oluyorlar. Bu desteklerinden dolayı kendilerine teşekkürü borç bilirim' dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Oğuzhan Camaş'ın ardından söz alarak fuar hakkında düşüncelerini dile getiren Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, 'Şehrimizin tarım alanındaki gelişimi açısından son derece önemli olan Samsun 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nın en iyi şekilde ve verimli geçmesi için Samsun Ziraat Odası olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bizleri yalnız bırakmayarak toplantıya katılan bütün ziraat odası başkanlarımıza teşekkür ederiz. Önemli olan fuarın başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi ve tarımsal faaliyetlerinde aktif olan çiftçilerimizin de fuara katılım sağlamasıdır' diye konuştu.

Yaşar TUNCEL