Yeni sezonda parolayı mutlak şampiyonluk olarak belirleyen Samsunspor, sezon öncesi Bolu ve Erzurum'da gerçekleştirdiği kamp programlarıyla çalışmalarını tamamladı. Kırmızı-Beyazlı ekip ilk kamp etabı olan Bolu'da 12 günlük çalışma programı gerçekleştirirken, burada ağırlıklı olarak tanışma ve kaynaşma idmanlarının yanı sıra, kondisyon içerikli antrenmanlar yaptı. Bolu'da Kocaelispor ve Bayrampaşa takımlarıyla hazırlık maçı oynayan temsilcimiz Samsunspor, iki maçtan da 3-0'lık skorla ayrılarak camiaya sezon öncesi güven aşılamıştı. Bu iki müsabakada kalesinde hiç gol görmeyen Samsunspor'da kaleciler başarılı kurtarışlarla ön plana çıkmıştı.

ERZURUM'U BERABERLİKLE KAPATTI

İkinci kamp etabı için Erzurum'da 9 günlük çalışma programına tabii tutulan Kırmızı-Beyazlı ekip, bu şehirde yoğunluklu olarak taktik ve teknik içeriklerin yer aldığı programlar gerçekleştirdi. Sezon öncesi küçük dokunuşlar yaparak kadroya son şeklini vermek isteyen Samsunspor teknik ekibi, hazırlık maçlarında pür dikkat oyuncuların performansını izledi. Burada oynadığı 3 hazırlık maçının ikisinde Ofspor ve Pazarspor ile karşı karşıya gelip 1-1 skorlarla beraberlik sonucu alan Samsunspor, Van Büyükşehir Belediyespor'u ise 3-2 mağlup etmeyi başarmıştı. Tamamlanan iki kamp etabını da değerlendirecek olan Samsunspor Teknik Direktörü İrfan Buz ve yardımcıları, sezon öncesi ideal onbiri oluşturacak.

11 GOL ATTI 4 GOL YEDİ

Kırmızı-Beyazlı ekip gerçekleştirdiği kamp etaplarında toplam 5 hazırlık maçı oynadı. İlk kamp etabı Bolu'da Kocaelispor ile kaşı karşıya geldiği maçı 3-0 kazanan Samsunspor golleri Atabey Çiçek, Muhammet Beşir ve Enes İslam İlkin ile bulmuştu. Bayrampaşa'yı da 3-0 deviren Samsunspor, bu müsabakada Bahattin Köse, İlyas Kubilay Yavuz ve Muhammet Beşir'in golleriyle galip gelmişti. Erzurum'daki ikinci kamp etabında Ofspor ve Pazarspor ile 1-1 berabere kalan Samsunspor'da Samet Asatekin ve Ahmethan Köse gol sevinci yaşarken, Van Büyükşehir Belediyespor maçında Enes İslam İlkin, İlyas Kubilay Yavuz ve Samet Asatekin Samsunspor'u galibiyete taşıyan golleri kaydetmişti. Kırmızı-Beyazlı temsilcimiz bu sonuçlarla birlikte toplam 11 gol kaydederken, 4 golü de kalesinde gördü.

Nurullah KIZILDAĞ