Samsun'un Salıpazarı ilçesinde sağanak nedeniyle debisi yükselen dereden geçtiği sırada akıntıya kapılan kişi hayatını kaybetti. İlçede etkili olan sağanak yüzünden derelerde taşkın meydana geldi.

CESEDİNE ULAŞILDI

Kırgıl Mahallesi Karşı mevkisinde debisi yükselen derenin karşısına geçmeye çalışan Ahmet Yıldız (60) akıntıya kapıldı. Bir süre sürüklenen ve çevredekiler tarafından sudan çıkarılan Ahmet Yıldız yaşamını yitirdi.

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Sağanak nedeniyle Salıpazarı Devlet Hastanesinin zemin katı, tekstil fabrikası ile ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile AFAD ekiplerince çalışma başlatıldı.

TEYAKKUZ HALİNDEYİZ

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, yaptığı açıklamada, saat 11.00 sıralarında ilçede şiddetli sağanak başladığını söyledi. İlçenin yukarı mahallelerinde çok büyük bir taşkın yaşandığını belirten Akgül, "Şu anda bilinen bir can kaybımız var. Üç dört de kayıp var, inşallah onlara ulaşırız. Şehir merkezinde köprü üzerini aşan su, şehir merkezinin içinden tekstil fabrikamız, hastanemiz ve esnaflarımızda büyük hasar oluşturdu. İnşallah başka can kaybı olmaz. Halen teyakkuz halindeyiz. Gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Samsun'daki sel felaketinde ölü sayısı 2'ye yükseldi

Samsun'da sel felaketi: 1 ölü

Samsun'da sel can aldı! İşte olay yerinden ilk görüntüler

Samsun'daki sel felaketinde kahreden detay! Kızını kurtardı ama...

Başkan Demir'den sel açıklaması: 'Tarım işçilerine ulaşmak istiyoruz'

Samsun'daki sel sonrası ilçe harabeye döndü! 1 ölü, 1 kayıp