Erzurum ve Şanlıurfa'nın ardından Yerel Yönetimler Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın üçüncüsü Nevşehir'de yapıldı. Toplantıda 128 belediye başkanı, il genel meclis başkanları, il başkanları, il yerel yönetimler başkanları, il kadın ve gençlik kolları yerel yönetimler başkanı hazır bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki başkanlığında gerçekleşen ve 3 gün süren toplantıda yerel yönetimlere yönelik önemli bilgiler aktarıldı, birçok konu başlığında eğitimler verildi.

HALKIN İÇİNDE DOĞAN BİR PARTİ

Toplantıya katılan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, "Tecrübe Paylaşımı" konu başlığı altında konuşma yaptı. Yılmaz, "Türkiye'nin geleceği için herkesin elini taşın altına koyması ve yürekten çalışması gerekli. 18 yıldır Türkiye'de devam eden hizmet seferberliğinin hiçbir şekilde aksamadan devam etmesi lazım. Halkın ak kadrolara olan güvenin de hiçbir şekilde sarsılmaması gerekiyor, bu çok önemli. Yerel yönetimler bir ayna, halkımızla merkezi yönetim arasında büyük bir köprüdür. Bizlerden en iyi hizmeti bekleyen halkımızın bu haklı taleplerini hiçbir şekilde aksaklığa mahal vermeden yerine getirmek birinci vazifemizdir. Her şeyimizle seçilmiş kişiler olarak örnek olmak gibi de bir zorunluluğumuz vardır. AK Parti, halkın içinden doğan bir parti ise bu bilinci her zaman hatırlamamız, gereklerini yerine getirmemiz kaçınılmazdır" diye konuştu.

EL ELE YOLA DEVAM

Türkiye'yi büyük hedeflerine ulaştırmak için herkese önemli görevler düştüğünü vurgulayan Yılmaz, "Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Elini taşın altına koymaktan çekinen bir anlayışı herkesin bir kenara bırakması gerekiyor. 18 yıldır sorun çözmek, halkla kucaklaşmak, her alanda kalkınmayı başlatmak ve ülkemizi daha ileri taşımak için verdiğimiz mücadele azminden hiçbir şey kaybetmeden el ele vererek yolumuza devam etmek zorundayız. Yerel yönetimler halkımızla sürekli iç içe olan kurumlarımızdır. AK Parti'nin misyonu halkımızın misyonudur. Onların derdi de, sevinci de bizimdir. Halkımız mutluysa bizler de mutluyuz. Bu büyük gönül bağını aksamadan korumak, oluşturmak gibi önemli bir vazifemiz olduğunun bilincinden ayrılmamalıyız. Ülkemizi hedeflerine ulaştıracak çalışmalara hepimizin katkı vermesi kaçınılmazdır" şeklinde konuştu. Yılmaz, ayrıca Salıpazarı ve Terme ilçesinde yaşanan doğal afet için geçmiş olsun, can kayıpları için başsağlığı temennilerini de yeniledi.