Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun'un seçilmiş idarecilerinin umursamazlığına sitem etti. Usta, yapmış olduğu açıklamada TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'ın; Samsun ziyareti sırasında Samsun Bilim Merkezi'ne verilen desteğin çekildiğini söylemesinin ardından bazı açıklamalarda bulundu.

SAMSUN SAHİPSİZ BIRAKILDI

Usta, "Geçtiğimiz günlerde Samsun'un seçilmiş idarecilerinin yine Samsun'u nasıl sahipsiz bıraktığını gördük. TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'ın Samsun ziyareti sırasında, bir gazeteci tarafından tozlu defterleri meydana çıkaracak bir soru soruldu. Soru, Samsun Bilim Merkezi'nin durumuydu. Hasan Mandal cevabında, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttükleri Samsun Bilim Merkezi projesinden desteği çektiklerini söyledi. Samsun Bilim Merkezi projesinin yapımı için 2014 yılında, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında bir protokol yapılmıştır. 2015 yılında ise sözleşme imzalanmış ve 2017 yılında bitirileceği taahhüt edilmiştir. 2017 yılında proje tamamlanmamasına rağmen TÜBİTAK yetkilileri iyi niyet göstermiş ve bir süre daha zaman tanımışlardır. Son olarak, 31 Mart seçimlerini de geçirip yeni başkanın çabasını beklemişlerdir. Ancak TÜBİTAK'ın bu anlayışına rağmen Samsun Büyükşehir Belediyesi, konuyu önemsememiş ve Haziran 2019'da TÜBİTAK tarafından alınan kararla desteğin çekilmesine sebep olmuşlardır" diye konuştu.

SİYASİ MALZEME OLARAK GÖRDÜLER

Samsun Bilim Merkezi'nin Samsun halkına eğitim, kültür, teknoloji hatta ekonomi alanında dahi büyük imkanlar sunan bir yapı olacarak planlandığını belirten Usta, "Bilim merkezleri TÜBİTAK destekli bölgenin sosyal yapısını direkt olarak etkileyen projelerdir. Aynı program kapsamında Kayseri Bilim Merkezi, Kocaeli Bilim Merkezi ve Konya Bilim Merkezi'nin yapımları tamamlanmış, birçokları da tamamlanmak üzeredir. Maalesef, Samsun'da yapımına çoğundan çok önce başlanmasına rağmen tamamlanamamış ve destekler çekilmiştir. Bu, siyaset üstü bir konudur. Söz konusu eğitimdir, kültürdür. Hepimizi yakından ilgilendiren bir meseledir. Ne yazık ki Samsun'un seçilmiş idarecileri konuyu yalnızca siyasi bir malzeme olarak görmüşlerdir. " diye konuştu

BELEDİYE NE İŞ YAPIYOR?

Samsun'a faydası olan hiçbir konunun takip edilmediğini savunan Usta, "Nurettin Canikli de Samsun'a gelip ne dedi ne sözü verdi? MEDİKÜM'ü destekleyeceklerini, Samsun'un medikal devi olacağını söyledi. Hatta bunların inandırıcılığını kuvvetlendirmek için 'Cumhurbaşkanımızın özel talimatlarıyla görevlendirmeleri çerçevesinde buradayız ve bu çalışmayı başlatıyoruz.' dedi. Peki ya sonuç ne oldu? Belediyeyi kazanır kazanmaz ilk iş belediye MEDİKÜM'e desteğini çekti. Bu anlayış terkedilmelidir. Sırf siyaset uğruna bu gibi teknik meseleler önemsiz görülmemelidir. Bunlar yarınlarımızı yakından ilgilendiren konulardır. Unutmayalım bu memleket hepimizin! Belediye ne iş yapıyor? Seçimden sonra bütün icraatları yıkmak oldu. Şehre zam geldi, MEDİKÜM'e destek çekildi, Samsun Bilim Merkezi için verilen destek çektirildi. Böyle bir belediyecilik anlayışı olamaz. Her şeye paramız yok denilmemeli, devlet ödenekleri mantıklı yatırımlara tahsis edilmelidir. Her gün daha da geriye gidiyoruz. Artık bu gidişe bir dur denilmeli, Samsun'un yerel idarecileri kendilerine çeki düzen verip, görevlerini layıkıyla yerine getirmelidir" ifadelerini kullandı.