Samsun Haber: Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün Samsun emniyet yapılanmasına yönelik Samsun merkezli, merkez ilçeler ile Terme ilçesi ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla 670 sayılı KHK ile meslekten ihraç edilmiş aralarında polis müdürlerinin de bulunduğu toplam 9 kişiyi gözaltına almıştı. 20 Ocak'ta Samsun Adliyesine sevk edilen 2. Sınıf Emniyet Müdürü K.Y. (49), 3. Sınıf Emniyet Müdürü A.R.G. (45), 4. Sınıf Emniyet Müdürü S.B. (43) ve Komiser Yardımcısı T.İ. (39) çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanırken, 2. Sınıf Emniyet Müdürü S.Ö. (47), 3. Sınıf Emniyet Müdürü F.İ.S. (44), polis memurları A.A. (47) ve A.K. (31) mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bir polis memuru ise polise ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı.

4'u tutuklu 9 emniyet mensubu hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak, terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen ilk duruşmada sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. Telefonlarında ByLock programını kullandıkları iddia edilen bazı polis müdürleri ise söz konusu örgütle bir ilgilerinin olmadığını ve 15 Temmuz darbe girişiminden haberlerinin olmadığını ileri sürerek, ByLock kullanmadıklarını ve telefonlarına da indirmediklerini savundular.

Mahkeme heyeti, tutuklu bulunan 4 polis müdürünün tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.