Samsun'un Terme ilçesine bağlı Akçaykaracalı Mahallesi'nde geçen hafta sağanak nedeniyle oluşan sel sonucu 6 eve bağlantı yolu olan Merkez Sokak'taki yollar çöktü.Mahalle sakinleri, ulaşımın sağlanamaması nedeniyle birtakım sorunlar yaşıyor.Mahalle sakinlerinden İrfan Öztürk, yolların çökmesi nedeniyle evlerine sadece yürüyerek gidilebildiğini söyledi.

FINDIKLAR HARMANDA KALDI

Mahalledekilerin toplamda yaklaşık 15 ton fındığı bulunduğunu belirten Öztürk, "Annem yeni vefat etti, kalan borçlar var. Bu sene fındık parası ile o borçları ödemeyi planlıyorduk. Yağmur sularından kurtulan fındığımızı topladık, o yönden de büyük zararımız var. Yol olmadığı için patoz gelip fındığımızı dövemiyor. Fındığımız harmanda kaldı ve küflenip çürümeye durdu. Devletimizin bize sahip çıkmasını, yolumuzu bir an önce yapıp mağduriyetlerimizi gidermesini istiyoruz." dedi.

Evde hasta babasının da bulunduğunu dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

DEVLETİMİZ SESİMİZİ DUYSUN!

"93 yaşında hasta bir babam var ve bu sabah rahatsızlandı. Yol olmadığı için buraya araç çıkamıyor. Babamı hastaneye götürebilmek için sırtımda aşağı indirmek zorunda kaldım. Muhtarımız da araç gelebildiği yere kadar gelip bize yardımcı oldu. Devletimiz sesimizi duysun ve yolumuzu lütfen bir an önce yapsın."

DEVLETİMİZİN BİZE SAHİP ÇIKMASINI İSTİYORUZ

Mahalle muhtarı Musa Şen de sağanak nedeniyle yollarında ve fındık bahçelerinde büyük tahribat meydana geldiğini vurgulayarak, "Kendi imkanlarımla iş makinesi kiralayarak yollarda çalışma yaptırdım. Elimden geldiğince su kanallarını açtırmaya çalıştım ancak yollarımızın durumu belli. Devletimizin bize sahip çıkarak yollarımızı ve çöken menfezlerimizi en kısa zamanda yapmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.