Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Haber Medya Grubu'nu ziyaret etti. Zeybek ziyarette, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cevdet Köse ile görüştü.

HİÇBİR ZAMAN UNUTMADIK

Zeybek, ziyaretin ardından önemli açıklamalarda bulundu. 30 Ağustos'ta elde edilen zaferin vatan topraklarının kurtuluşunda büyük bir önemi olduğunu söyleyen Zeybek, "19 Mayıs 1919 öncesi ülkemiz Sevr anlaşması ile parçalanmış ve yönetilmez duruma gelmişti. Bu süreçten sonra ülkemizin topraklarının yeniden kazanıldığı 30 Ağustos'u çok önemli buluyoruz. Vatan ve toprak sevgisi bizi bugünlere getirdi. Eğer 30 Ağustos olmasaydı, bu ülkede yaşar durumda değildik. Bir başka kültür, inanç burada hakim olacaktı. 30 Ağustos ve bundan önceki süreçte, ülkenin kurtuluşunda emeği olan başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Onları hiçbir zaman unutmadık. Atalarımızın o günkü mücadelesi olmasa bu ülkede olamayacaktık. O zamanlarda Yunan ordusunun yanında bulunup, ülkemize ihanet eden manda sevdalıları vardı. Her dönem kendi çıkarlarını düşünüp, vatanın geleceğini yok sayanlar olmuştur. Onlar ülkemizi arkadan hançerlemiştir, onları lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

ATATÜRK'ÜN ADINI ANMAK ZORUNDASINIZ

Camilerde okutulan cuma hutbesinde Atatürk ve silah arkadaşlarının adının anılmamasını eleştiren Zeybek, "İnançlarımızı en üst seviyede yaşayan bir toplumuz. İnançsız insan, meyvesi olmayan kuru bir ağacın gölgesinde yaşar gibidir. 30 Ağustos günü kılınan cuma namazı öncesi hiçbir hutbede, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının adı geçirilmedi. İster fikrini beğenirsiniz, ister beğenmezsiniz, ister yaşam tarzını benimser, ister benimsemezsiniz, Atatürk'ün adını anacaksınız. Bu toprakları kuranlara saygısızlık yapanları, başka emeller içerisinde olanları lanetliyorum. 30 Ağustos'u daha özgür, daha refah ortamda daha nice yıllar kutlayacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR