Samsun'un Terme, Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerini etkileyen sel felaketinin ardından önceki gün bölgeyi ziyaret ederek, çalışmaları eleştiren Bağımsız Milletvekili Erhan Usta'ya yanıt Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç'tan geldi. Başkan Kılıç, "Sayın Milletvekilimiz Erhan Usta, gelip bölgede neler yapılıyor ve neler yapıldı diye bizden ya da kaymakamlık makamından bilgi alsaydı. O zaman bu talihsiz açıklamayı yapmak zorunda kalmazdı" dedi.

EKİPLER GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI

Devletin tüm imkanlarını ilk dakikadan itibaren seferber ettiklerini dile getiren Başkan Kılıç, "AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan, Samsun Valimiz Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir, AK Parti Samsun Milletvekillerimiz hepsi selin yaşandığı ilk andan itibaren bölgeye gelerek hem bilgi aldı, hem de devletin tüm imkanlarını seferber ettiler. Biz Belediye olarak tüm imkanlarımızla sahada mücadele verirken AFAD, DSİ bölge müdürlüklerimiz selin yaralarını sarmak, zarar gören vatandaşlarımıza yardım etmek için bölgedeydi. 22 Haziran'da meydana gelen ilk selden itibaren Terme Belediyesi'ne ait ve kiralık 24 iş makinesi ve 51 personel 7/24 sahada çalışmalarını 2 ay boyunca sürdürmüştü. 23 Ağustos'ta meydana gelen ikinci selden itibaren ise belediyemize ait 2 adet greyder, 4 bekoleder, 1 paletli ekskavatör, 2adet 4x4 araç ve 6 adet kamyon yani toplamda 15 araç sürekli sahadaydı. Yani, devlet iki selde de 7/24 vatandaşının yanında hizmete ve desteğe devam etti" diye konuştu.

AFET KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Başkan Kılıç, "Sayın Valimiz Osman Kaymak yönetiminde ve AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ve AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu'nun katılımıyla gerçekleştirilen Afet Koordinasyon toplantısında Terme tarihinde ilk kez, tüm kurum müdürleri bir araya gelerek, ilçeyi sel sorunundan kurtarmak için yapılacaklar hep birlikte istişare edildi. Hasar tespit ve ıslah çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Terme'yi sel kabusundan kurtaracak önlemler masaya yatırıldı. " ifadelerini kullandı.' şeklinde konuştu.

KEŞKE BİLGİ ALSAYDI

Bağımsız Milletvekili Erhan Usta'nın hiçbir yetkili ile görüşmeden "Çalışma yapılmıyor" diye bir açıklama yapmasının bir talihsizlik olduğuna dikkat çeken Başkan Kılıç, "Usta'nın sel felaketinden bir hafta sonra bölgeye gelerek, hiçbir yetkili ile görüşmeden, bilgi almadan sadece birkaç yeri ziyaret ederek, fikir beyan etmesi tamamen talihsiz bir siyasi manevradır. Bu tarz açıklamalar, ilk geceden, hatta ilk dakikadan itibaren ilçe halkımız için çalışan gecelerce uykusuz kalan belediye personelimize, AFAD, SASKİ, Kızılay ve İtfaiye ekiplerimize bir saygısızlıktır. Sayın Usta, gelip bizzat bizden ya da herhangi bir yetkiliden çalışmalara dair bilgi alsaydı, bu tarz bir açıklama yapma talihsizliğine düşmezdi" diye konuştu.