5'te 5 yaparak büyük bir çıkış yakalayan ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Samsunspor'da bu maçla birlikte hedef 6'da 6 yapmaktı. Samsunspor mutlak galibiyet için çıktığı Kastamonuspor maçına da yüksek tempoda başladı. İlk 20 dakikada gol olmadı ama tempo olarak yine de iyi görüntü verdi. 28. dakikada Kastamonusporlu defans oyuncusunun hatasını Samet affetmedi. Kaptığı topla ceza sahasına girerken ayak içi plase vuruşla Samsunspor'u 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu golle Samsunspor'un üstünlüğü ile bitti.

İlk yarı daha çok orta saha ve kanat mücadelesi şeklinde geçti. Gol haricinde ceza sahasında etkili gol pozisyonları olmadı.
İkinci yarıya da aynı tempoda derli toplu devam eden Samsunspor, İrfan Başaran'ın oyuna girmesiyle orta sahada oyun üstünlüğü tamamen ele aldı. Fakat istediği ikinci gole bir türlü ulaşamadı. Aşırı sağanak yağış son on dakikada Samsunspor'un oyununu biraz düşürdü. Sonuç olarak her hafta daha da iyi giden Samsunspor izledik. Futbolcu analizlerine gelirsek, defansta ilk yarı Nuri Terliksiz iyi oyun çıkardı. Kaleci Ahmet Altın kalede Furkan'a göre daha güven verdi. Erhan Şentürk etkisiz bir oyun sergiledi. İlyas Kubilay diğer maçlara göre etkisizdi. Sakatlığı nedeniyle oynayamayan Bahattin'i gözlerimiz çok aradı. Genel olarak da Samsunspor oyun olarak her geçen gün daha iyiye giden bir takım görüntüsü vermeye başladı. Her şeye rağmen böyle zorlu mücadeleden üç puanla ayrılmasını bildi ve 6'da 6 yaparak yoluna devam etti.
Seyirci ise o yağmura rağmen tek kelimeyle muhteşemdi.