2019-2020 eğitim öğretim yılı açılışı nedeniyle bir mesaj yayımlayan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışan velilerin ve ülkemizin her köşesinde büyük fedakarlıklarla hizmet veren öğretmenlerin yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum.

Eğitim bir ülkenin geleceğinin güvencesidir. Bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen genç nesiller, ülkelerin en büyük zenginliğidir" dedi.

EĞİTİM SEFERBERLİĞİ YAŞANDI

Köktaş, mesajında, "Ülkenin kalkınmasının eğitimdeki başarıyla doğru orantılı olduğunu söyleyen Köktaş, "Ekonomisi güçlü, toplum yapısı sağlam, dünyaya öncülük eden ülkelerin vasıflarının başında kaliteli, insanı merkeze alan bir eğitim-öğretim sistemine sahip olmaları gelir.

Bu anlayış içinde AK Parti iktidarlarımız döneminde eğitim seferberliği yaşanmış, bütçede en büyük destek bu alana verilmiş, önemli reformlar gerçekleştirilmiştir. Ücretsiz ders kitaplarından yeni dersliklere, eğitim öğretimin her alanında hayal dahi edilemeyen adımlar atıldı.

Eğitim-öğretim alanında yapılan her türlü fedakarlık, çaba ve yatırım, çocuklarımız içindir. Onlar başarılı oldukça, bizler de mutlu ve huzurlu olacak, geleceğimize güvenle bakacağız" ifadelerine yer verdi.