Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk siyasi partisi olarak 96 yıldır varlığını sürdürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı, 96. kuruluş yıldönümü kutlama programı kapsamında, CHP Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu ve Kemal Zeybek ve CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen kutlama törenine, il yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

GURURLANIYORUZ

Programda ilk olarak konuşan CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, 'Bu gurur günümüzde, sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyoruz. Çünkü bizler, 96 yıllık koca bir çınarın dalları, yaprakları ve filizleriyiz. Gururlanıyoruz, çünkü Mustafa Kemal Atatürk'ün benim iki büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyor ve CHP üyeleri olarak, Cumhuriyet değerlerini korumak için çalışıyoruz. Kuruluşundan itibaren, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, CHP'ye devletin egemenliğini, yurttaşların refah ve özgürlüğünü sağlamak görevini vermiştir. Bu uğruda çalışan ve partimizi bugünlere taşıyan tüm genel başkanlarımızı, yöneticilerimizi ve üyelerimizi şükranla anıyor, kaybettiklerimize rahmet diliyorum. Bugüne kadar Mustafa Kemal'in gösterdiği yolda, altı ok ilkelerinden vazgeçmeden çalıştık. Ne mutlu ki CHP'liyiz' dedi.

YILMAYACAĞIZ

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ise hiçbir zorluk karşısında yılmadıklarını ifade ederek, '96 yıl önce bu toprakların yetiştirdiği vatanseverler, emperyalizme karşı yürütülen mücadeleyi yeni ilke ve hedeflerle birleştirerek, Kuvay-i Milliye ruhunu bir parti çatısı altında topladı. İş o çatı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Partimiz, 96 yıl önceki kararlılıkla, inançla ve aşkla, ülkemizin bağımsız, laik, çağdaş bir devlet olarak var olması ve güçlenmesi için çalıştı, çalışıyor ve çalışmaya devam edecek. Hiçbir zorluk bizi yolumuzdan ayıramayacak, umudumuzu köreltmeyecek. Çünkü bizler, partimizi ve cumhuriyetimizi kuran kadrolar gibi halkımızın azmine, fedakarlığına ve hürriyet aşkına güveniyoruz' diye konuştu.

VATANSEVERLERİN KURDUĞU PARTİDİR

Türkiye açısından 9 Eylül'ün çok önemli olduğunu ifade eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 'Kurtuluş savaşını veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, mücadele verirken Kurtuluş Savaşı sonrası, bu ülkenin kurtuluşu CHP'yi kurdular. CHP, savaş sonrası kurulan bir partidir. Vatanseverlerin kurduğu partidir. Ben de bu partinin içerisinde olmaktan onur ve şeref duyuyorum' ifadelerini kullandı.

BERABER OLALIM

Son olarak konuşan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ise 'CHP'nin dünyada bir benzeri yok. Kurucusunun da bir benzeri yok dünyada. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyesiyiz. CHP'nin ruhu Kuvay-i Milliyedir. Bu partinin üyesi olmayı hak etmişsek aynaya bakacağız, kendi sorumluluklarımızı alt alta yazacağız ve sonra tek tek uygulayacağız. Bunun dışındakiler lafı güzaftır. CHP'liler en başta kendi arkadaşlarını aldatmamak zorundadırlar, dayanışma içinde olmalıdırlar. Bugün beraber değilsek, yarın beraber olmayalım' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak tarafından 100. Yıl Anıt Şeref Defteri imzalandı. Daha sonra ise CHP'liler Atatürk Anıtı'nda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erdinç YILDIZ