Ordu'nun Korgan ilçesinde bir mahalledeki fındık üreticileri, bir filmden etkilenerek, haftalardır bekledikleri 'patozcu'yu davul zurna eşliğinde havai fişek atarak karşıladı. Üreticiler, her sezon kendilerini oyalayan patozculara olan şikayetlerini bu şekilde dile getirdiklerini belirtti.

BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

İlçeye bağlı Karakışla Mahallesi'ndeki fındık üreticileri, günler öncesinden fındık hasadını bitirdi. Üreticiler fındıklarını patoz ile öğütmek ve kabuğundan ayırmak için hazır hale getirdi. Üreticiler, bir yıldır yolunu gözledikleri fındıklarını öğütmek için aradıkları patozculardan bir türlü olumlu sonuç alamadı. Her yıl, mahallelerinin nüfusunun az olmasından ve ilçe merkezine uzaklığından dolayı mahsullerini en son olarak patoza veren üreticiler, 'Vizontele Filmi'nde televizyonun karşılanma sahnesinden esinlenerek, fındıklarını öğütmek için gelen patozcuyu, davul-zurna eşliğinde, havai fişek gösterisi ve konfetilerle karşıladı. Duruma şaşıran patozcu, önümüzdeki sezon için üreticilere söz verdi.

ŞAŞKINLIK YAŞADI

Büyük şaşkınlık içerisinde çiçek verilerek karşılanan patozcu Mehmet Perk, şimdiye kadar hiç böyle bir durumla karşılaşmadığını söyledi. 'Seneye ilk olarak bu köye geleceğim' diyen Perk, 'Vatandaşlarımıza da söz veriyorum. Bundan sonra bu çiçeğin hakkını vereceğiz' dedi.