Açıldığı günden bu yana 2.5 milyondan fazla misafiri ağırlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, hayvanların doğa ile iç içe bir hayat sürmeleri, daha geniş ve doğal bir ortamda barınabilmeleri için Bayrak Tepe'ye taşınacak.

Bayrak Tepe'de 380 dönümlük alanda yapılacak olan Doğal Hayatı Kurtarma ve Yaban Hayvanları Bakım Merkezi Samsunlu vatandaşların yabani hayvanları tanıyabileceği bir yer olacak.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan kiraladığı Bayrak Tepe Tabiat Parkı'nda yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ederken söz konusu doğa parkının geliştirilmesi adına Samsun Büyükşehir Belediyesi büyük adımlar atmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan ve şehir merkezinde bulunan Hayvanat Bahçesi'ni Bayrak Tepe'ye taşımayı planlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi yetkilileri gerekli fizibilite çalışmalarını tamamladı.

Sevgi Gölü karşısında bulunan ve 15 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren Hayvanat Bahçesi'nde 45 türden 191 evcil ve yabani hayvan barındırılıyor. Burada sergilenen hayvanlar özellikle çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. 2005 yılında faaliyete giren Hayvanat Bahçesi'ne bugüne kadar 2 milyon 518 bin 57 kişi geldi.