BİR İLKİ BAŞARDIK

U15 ve U17 Halter Türkiye Şampiyonası'nda 6 farklı rekor kırarak altın madalya kazanan İlkadım Belediyespor sporcusu Esma Alper ve gümüş madalya kazanan İlknur Demireli yeni hedefini Avrupa şampiyonluğu olarak belirledi. Haltere 2 buçuk yıl önce merak salan Esma Alper +81 kiloda yarıştığı şampiyonada koparma stilinde 80 kilo, silkme stilinde ise 90 kilo kaldırarak bütün rekorları alt üst etti. Yetenekli halterci Demireli ise ilk kez katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda koparma stilinde 55 kilo, silkme stilinde ise 65 kilo kaldırarak gümüş madalya ile döndü. Alper ve Demireli başarıyı Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Kasapoğlu'na hediye etti.

HER KALDIRDIĞIM REKOR OLDU

Yarışmaya rekorla başlayarak risk aldıklarını belirten yeni rekorların sahibi Alper, "Yarışmaya rekor kaldırarak başladım. Bu bizi motive etti. Her kaldırdığım yeni bir rekor oldu. Yeni hedefim Avrupa Şampiyonası'nda da rekor kırarak altın madalya kazanmak. Bu başarıda en büyük destekçim babam oldu" dedi. İlk kez Ay-Yıldızlı formayı giyeceği için gurur duyduğunu belirten İlknur Demireli, "İlk katıldığım Türkiye Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanmak bir başarı ancak ben şampiyon olamadığım için üzgünüm. Üzgünlüğümü ise ilk kez Milli Takıma girme sevinci ile bastırdım. Yeni hedefim beni Türkiye şampiyonluğu" diye konuştu.

AVRUPA'YI SALLAYACAĞIZ

Türkiye Şampiyonası'na rekorları alt üst etmek için katıldıklarını söyleyen İlkadım Belediyespor Antrenörü Gökhan Göktaş, Samsun adına Türkiye'de bir ilke imza attıklarını belirtti. Samsun'un halter branşında en başarılı Türkiye'nin sayılı şehirleri arasında yer aldığını ifade eden Antrenör Göktaş, "Bu rekorları kırmak ve dereceler elde etmek için gece gündüz çalıştık. Esma 4-14 Eylül tarihleri arasında ülkemizi İsrail'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda Esma ile hedefimiz şampiyon olarak Avrupa'yı sallamak. Bize destek sağlayan Gençlik ve Spor müdürlerime ve İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a teşekkür ediyorum" dedi.

Mustafa CİVELEK Özel Haber