TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında düzenlenen Adnan Ölmez Ortaokulu Bilim Şenliği'nin tanıtım toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleşti. Tanıtım toplantısına, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve misafirler katıldı. Adnan Ölmez Ortaokulu Bilim Şenliği 1-2 Ekim 2019 tarihlerinde Samsun Cumhuriyet Meydan'ında gerçekleşecek.

6 BİN KİŞİYE ULAŞILACAK

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Adnan Ölmez Ortaokulu Müdürü Halil Bayram, 'Toplumun her kesimine hitap etmesi planlanan bilim şenliğinde öğrencilerimiz ve ailelerimiz öncelikli hedef kitlemizi oluşturuyor. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri etkinliğimizde 11 farklı alandan 48 farklı atölye, 102 etkinlik gerçekleşecek. Samsun'un il ve ilçelerinden gelen öğretmen ve akademisyenlerimiz, 1 proje yürütücümüz ve 62 atölye liderimiz, 48 rehber öğretmenle 2 gün boyunca 6 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Hedeflenen bilim şenliği içerisinde satranç turnuvamız, 2 bilimsel söyleşimiz, gezilerimiz, gösteri deneylerimiz, robot gösterileri ve diğer etkinliklerle öğrenci ve velilerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bize destek veren TÜBİTAK'a, Samsun Valiliğine, belediyelerimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez çok teşekkür ediyorum' dedi.

3 PROJE KABUL EDİLDİ

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında desteklenmeye değer görülen proje olduğunu ifade eden proje yürütücüsü Döndü Kaya, 'Samsun'da 18 proje başvurdu ve sadece 3 tanesi kabul oldu. Kabul edilen iki proje İl Milli Eğitim'in ve Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün projesidir. Okul olarak tek başımıza bizim projemiz kabul edildi. Bilim Şenliği kapsamında 30 Eylül Pazartesi günü Satranç Turnuvası, 24 Eylül Salı günü 19 Mayıs Lisesi Konferans Salonunda Prof. Dr. Sevgi Koyuncu ve 30 Eylül Pazartesi günü Prof. Dr. Nazmi Polat, bilimsel çalışmalarla ilgili öğrencilerimizle söyleşi yapacaklardır. Projenin açılışı ise 1 Ekim Salı günü saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşecektir' dedi.

Erdinç YILDIZ