Samsun'da Temmuz ayı içerisinde hizmete giren 3'üncü Etap OMÜ Kampüsiçi Raylı Sistem Hattı sonrası öğrencilerin üniversite içerisinde ücretsiz faydalandığı R11 Kampüsiçi Ring Hattı kaldırıldı. Tekkeköy'den gelen bir öğrencinin tek araçla OMÜ'ye çıkmasını sağlayan sistem öğrencilerin kampüs içerisinde ücretsiz seyahat etmesini de engelledi. Öğrencilere artı yük olan sistem sonrası öğrenciler toplu taşımada abonman sisteminin getirilmesi için sosyal medya taleplerini dile getirdi.

TALEP ETTİLER

İstanbul'da abonman sistemiyle çalışan ve belediye başkanlığı seçimlerinde öğrencilere özel olarak 85 liradan 40 liraya düşürülen 'Mavi Kart', İstanbul Belediye Meclisi'ndeki tartışmaların ardından tüm ülkenin gündemine gelmişti. 23 Eylül Pazartesi günü Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde akademik yıl başlamadan önce Samsun'da okuyan özellikle üniversiteli gençler, çareyi sosyal medyada buldu ve Twitter üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı'yı etiketleyerek 'Mavi Kart' uygulamasının Samsun'da da yapılmasını istediler.

TRAMVAY EN FAZLA 3 LİRA

Nisan ayı içerisinde Malatya Ulaşım A.Ş.'nin Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, SAMULAŞ Genel Müdürlüğü'ne atanmıştı. Genel Müdür Tamgacı'nın bir önceki görev yeri olan Malatya'da 120 binişlik abonman kartı ise tam 165 lira, öğrenci ise 105 lira. Genel Müdür Tamgacı'nın ise Samsun'da abonman kartı uygulaması yapıp yapmayacağı ise merak konusu. Samsun'da hafif raylı sistemde öğrenci fiyatları, 1-21 durak arası 1 lira 65 kuruş, 1-28 durak arası 2 lira 33 kuruş, 1-36 durak ise 3 lira arasında değişiyor. Belediyeevleri OMÜ arasında hizmet veren E1 hattı ise öğrenci fiyatı 1 lira 75 kuruş.

ÖĞRENCİYE SAHİP ÇIKAN BİR SAMSUN İSTİYORUZ

Öğrenciler sosyal medya hesaplarından, ''#SamsunAbonmanİstiyor 50 bin öğrenci var bu şehirde ama ulaşım için bir abonman yok, ne üzücü', 'Neredeyse her hafta samkarta en az 20 lira yüklemek zorunda kalıyoruz. Öğrenciler için bu fazla bir miktar. Öğrencilerine sahip çıkan bir Samsun istiyoruz. #SamsunAbonmanİstiyor', Zamanı çoktan geldi de geçiyor bile bana bir servete mal oluyorsun samkart #SamsunAbonmanİstiyor', 'Samsun'da abonman olsun istiyoruz. Öğrenci olarak aylık 100-150 TL paramızın yola gitmesi bizim için büyük kayıp Sayın @osmankaymk @mustafademirbsb gençler olarak talebimizi dikkate alırsanız seviniriz #SamsunAbonmanİstiyor' gibi paylaşımlar yaparak taleplerini iletti.

Erdinç YILDIZ