Karadeniz'in yüksek rakımlı yaylalarda kar yağışı etkisini gösterdi. Kar yağışıyla yaylalar beyaza bürünürkenkar kartpostallık görüntüler oluşturdu.

HABERİN GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

KAR KALINLIĞI 5 SANTİMİ BULDU

Yaz sezonun bitmesiyle son baharın yaşandığı şu günlerde Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane yaylalarında kar yağışları başladı. Yağan kar yer yer 5 santimetreyi buldu. Giresun'un Sisdağı, Karadoğa ve Çalık yaylaları kısa sürede karla kaplandı.

KAR YAĞIŞINA ŞAŞIRDILAR

Ordu merkezde 2 gündür etkili olan sağanak, yüksek kesimlerde küçük çaplı kar yağışına dönüştü. Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda az da olsa mevsimin ilk karı yağdı. Kartpostallık görüntülerin oluştuğu yaylada insanlar kar yağışına şaşırırken, bu anı fotoğraflamayı da ihmal etmedi.

MEVSİMİN İLK KARININ KEYFİNİ YAŞADILAR

Artvin'in Borçka ilçesine 28 kilometre uzaklıkta bulunan bin 860 rakımlı Camili (Macahel) Zirvesi'ne çıkan vatandaşlar mevsimin ilk karının keyfini yaşadı. Zirve geçidinde etkili olan kar yağışı ile birlikte yüksek kesimler beyaza büründü.

HAVA SICAKLIĞI -1'E DÜŞTÜ

Bulut Denizi ile meşhur yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda yoğun şekilde ziyaret ettiği Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı 2320 metre yüksekliğindeki Huser Yaylası bugün sabah saatlerinden itibaren hava sıcaklığının -1 derecelere düşmesi ile birlikte kar yağışı kendini gösterdi. Vatandaşların bulut denizine karşı sallanarak fotoğraf çektirdikleri salıncaklar da karla birlikte boş kaldı.

Kar yağışı hava sıcaklıklarının bölge genelinde düşmesi ile birlikte Gümüşhane'nin 2140 metre rakımlı Taşköprü Yaylası'nda da etkili oldu.

YAYLADAN DÖNÜŞ YOLCULUĞU BAŞLADI

Mevsimin ilk kar yağışının ardından yaylaların son sakinleri de köylerine dönüş yolculuğuna başladı. Kar yağışının ardından büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarına otlak bulmakta zorlanan besiciler, yazın göç ettikleri yaylalardan ayrılarak kışı geçirmek için yörenin daha alçak kesimlerinde bulunan mezralara, köylere ve sahil kesimindeki evlerine dönmeye yavaş yavaş başladı.