Bugün Çaykur Rizespor Tesisleri'nde gerçekleşen Teknik Direktör Hikmet Karaman nezaretindeki çalışmaya sakatlığı süren Kweuke katılmadı. Karaman, idman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Karaman Trabzonspor - Galatasaray maçına damgasını vuran hakem hatalarını değerlendirerek, 'Hepimiz insanız. Hepimiz hata yapıyoruz. Geçmişteki hatalarını da göz önüne alırsak bu kadar fazla hata yapan bir insanın yaptığı linçtir. Gerçekten maça baktığımız zaman Trabzonspor'un birçok noktada haklı olduğu görülüyor. Maçı seyrettim. Orada artık hakemin başka hisleri alması gerekiyor. Bizim maçta da hakem penaltı yokken penaltı verdi. İki penaltı verdi. Bize bu sezon 8 penaltı verilmiş. Verilmeyenler ayrı. Aleyhimizde de verilebilecek penaltılar var. Antalya maçında da Orhan'ın hareketine penaltı verebilirdi' şeklinde konuştu.

Karaman, Türk futbolunun geleceği adına iyi hakemler yetiştirilmesi gerekliliğinin altını çizerek, 'Bunu yaparken de genç hakemlerin bu tip maçları kaldırıp kaldıramayacağının iyi hesap edilmesi gerekir. Çünkü Trabzonspor - Galatasaray maçı büyük bir maç. Trabzonspor Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birisi. Belki şu an ligdeki konumu itibariyle istediği yerde değil ama büyük takım. Büyük takımların kendi aralarında oynadığı maçlarda bazen kitap teorileri değil, başka şeylerin de olması gerekiyor. Üzücü bir durum. Hakem açısından da üzücü. Trabzonspor açısından da üzücü. Birçok futbolcusu cezalı duruma düştü. Bir kulübü gerçekten çok zor duruma düşüren bir olay. Burada hakemlere, yöneticilere, bizlere, hepimize görev düşüyor. Eksiklikleri tüm gerçekliği ile ortaya koyup Türk futbolunu geliştirmemiz lazım. Bu şekilde düzelmez. Bu işin ulemalarının toplanıp doğru bir şekilde bu sorunu çözmeleri lazım. Çünkü hepimizin canı yapıyor. Trabzonspor'a geçmiş olsun diyorum' dedi.