Bursa'da faaliyet gösteren Yaşar Doğu Derneği'nin daveti üzerine programa katılan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Kavaklı vatandaşlarımızın her il ve ilçede göstermiş oldukları birlik ve beraberlikleri ile gurur duyuyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın' dedi.

Programa Kavak'tan misafir olarak, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz, Samsunlu Fehmi lakabıyla bilinen Fehmi Mamal ve Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu katıldı.

Programda Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu 2015 yılı içerisinde Kavak'a kazandırdıklarını Bursa'da yaşayan Kavaklı hemşehrilerine sunum eşliğinde anlattı ayrıca Sarıcaoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti: "2 yıl içerisinde ilçemizde çok ciddi işler yaptık. Bunlar daha başlangıç ilçemiz için ne söz verdiysek zamanla hepsini bir bir yapacağız. Kavak için en büyük sorun istihdam sorunuydu çok şükür bu sorunu yavaş yavaş aşıyoruz. Çok yakın zamanda ilçemizde daha ciddi yatırımlar ile sizlerin karşısına çıkacağız. Kavak'ın artık kaderi değişecek. Beni burada ağırladığınız için ve ayrıca can kulağı ile beni dinlediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerden aldığım bu enerji ile Kavak için çok daha fazlasını yapacağıma söz veriyorum. Bu güzel organizasyonu düzenleyen Bursa Yaşar Doğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Koç ve ekibine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Programda konuşan Kavak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz, "Bursa Yaşar Doğu Derneğimizi de Federasyonumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Kısa sürede çığ gibi büyüyerek çoğalan derneklerimizle gurur duyuyoruz. Tirit yemekleri bahanedir. Önemli olan bu yemeklerde Kavaklı hemşehrilerimizin bir araya gelip birbirlerini tanıması gücünün farkında olması ve bunu vatan millet ve memleket için kullanmasıdır" ifadelerini kullandı.

Çok sayıda kişinin katıldığı programda Başkan Sarıcaoğlu'na Bursa'da yaşayan Kavaklılar yoğun ilgi gösterdi.