AMATÖR AKADEMİMİZİN DİREĞİ

Yılport Samsunspor Altyapı Koordinatörü Mehmet Aydın, Kırmızı-Beyazlı ekibin altyapısı ve Samsun amatörüyle ilgili Haber Gazetesi'ne özel açıklamalar yaptı. Samsun'daki amatör spor kulüplerinin Yılport Samsunspor Futbol Akademisi'nin temel direği olduğunu belirten Aydın, 'Şehrimizin futboldaki potansiyeli yaklaşık 400 kilometrelik bir alanda rakipsiz. Futbol bizim genlerimizde var. Samsun Türk Futbol tarihinin lokomotif şehirlerinden biri. Türk futboluna yön vermiş yöneticiler, damga vurmuş oyuncular yetiştirmiştir. Samsun sokakları deniz ve futbol kokan bir şehir. Amatör spor kulüplerimiz de Yılport Samsunspor Futbol Akademisi'nin temel direği. Biz amatör spor kulüplerine bu bilinçle destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

GENK'TEN DESTEK ALIYORUZ

Yılport Samsunspor'un Samsun amatör futboluna yapılan protokoller çerçevesinde 400 bin TL destek sağladıklarını söyleyen Aydın, "Amatör kulüplerimiz için taban birliklerimiz ASKF ve TÜFAD ile birlikte hareket ediyoruz. Amatör kulüplerimizin yetiştirici ve geliştirici kulüplere ihtiyacı var. Samsunsporumuz, amatör kulüplerimiz profesyonel olabilmesi için biz üstümüze düşen görevi yapmaya hazırız. Eğitici Akademik Kadroların oluşturulmasını Türk futboluna hizmet etmiş Teknik Menajerimiz Yücel Uyar'ın kontrolünde tamamladı. Doğru yetiştirme planının hazırlanması için Genk Kulübü'yle detaylı bir çalışma yönetiyoruz. 3-4 yıl içerisinde yetiştirdiğimiz oyuncuların A takımda görev aldığını göreceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

ŞEHİRDEN DESTEK İSTİYORUZ

Yılport Samsunspor oyuncularına futbolun yanında eğitim, sağlık ve ekonomik destek verdiklerini vurgulayan Aydın, "Şirketleşme sayesinde akademiye çok ciddi bir ekonomik kaynak aktarılıyor. Sporcularımıza eğitim desteği sağlıyoruz. İhtiyaç sahibi sporcularımıza burs desteği veriyoruz. Bu imkanlar sayesinde akademiyi bir üniversite gibi görüp mezun olan gençlerimiz Samsunspor A takımında görev yapamasalar bile profesyonel oyuncular olarak hayata atılmalarını istiyoruz. Bizim hedefimiz Samsunspor için oyuncu yetiştirmek olduğu kadar bu şehrin gençlerinin Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Bu doğrultuda Samsun şehrinin desteğini yanımızda daha fazla hissetmek istiyoruz" diye ifade etti.

ÖZEL HABER