Samsun Turizmi Geliştirme Toplantısı bir otelde gerçekleşti. Toplantıya çok sayıda turizm sektörü temsilcileri katıldı.

ARTAN BİR İVMEMİZ VAR

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Vali Osman Kaymak, '"Samsun Turizmi Geliştirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Samsun'un birçok alanda olduğu gibi turizm alanında da ciddi potansiyeli bulunduğunu söyledi. Turizmin dünyada önemli gelir kaynakları arasında gösterildiğini, kentlerin potansiyellerine göre bu gelirden pay aldığını belirten Kaymak, "Turizme 'bacasız fabrika' diyoruz. Samsun'da turizmde neredeyiz diye baktığımızda çok da iyi yerde değiliz ama sürekli artan bir ivmemiz var." diye konuştu.

SAMSUN, ÇOK İYİ YERLERE GELEBİLİR

Kente gelen turist sayısının yıllık 400 binlerden 800 binlere çıktığına dikkati çeken Kaymak, şöyle devam etti: "Bunlar Samsun için çok büyük rakamlar değil. Samsun, kongre merkezleri, doğal güzellikleriyle çevre illere bakıldığında turizm potansiyelini çok iyi değerlendiremeyen bir il. Bu anlamda hepimize görev düşüyor. Samsun, turizmde çok daha iyi yerlere gelebilir. Bir şehir vardır ki çabalasanız da adım atamazsınız. Samsun'da çaba gösterilmesi halinde birçok sektörde yol alınabilir. Ortak aklı kullanarak, herkesin bir ucundan tutmasıyla sonuca ulaşabiliriz."

SAMSUN'U PAZARLAMAMIZ LAZIM

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın Samsun'da yaptığı sahil düzenlemesinin şehrin çıtasını yükselttiğini söyleyen Kaymak, 'Dışarıdan gelenler için şehrimiz albenisi yüksek bir kente dönüştü. Şimdi un var, yağ var, şeker var helva yapma zamanı. Şuan oteller, gelen insanlara sunulacak hizmetler ve şehircilik anlamındaki görseller turistler için çok güzel bir görüntü veriyor. İki yıldır Samsun'dayım ve ülkemizin dört bir yanından gelen misafirlerim Samsun'un çok geliştiğini söylüyorlar. 15-20 yıl önce denizden yararlanamayan bir şehirken şu anda 7-8 tane mavi bayraklı plajımız ve çok güzel sahil düzenlememiz var. Bu anlamda Yusuf Ziya Yılmaz'a çok teşekkür ediyoruz. Şehrin çıtasını yükseltmiş. Şimdi yeni belediye başkanlarımızla bu çıtayı ileri götürmemiz lazım. Elimizde güzel bir ürün var: 'Samsun'. Samsunu pazarlamamız lazım. Daha çok insanın buraya gelmesi ve bu şehrin güzelliklerinin diğer şehirlerle, dünyayla paylaşılması lazım' ifadelerini kullandı.

626 BİN ZİYARETÇİ

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal da kentin turizm verileri hakkında bilgi aktardı. Kente daha çok yabancı turist çekmek istediklerini dile getiren İpekdal, şöyle konuştu: "Amacımız Samsun'un özellikle dış turizme açık hale getirilebilmesi, cazip hale getirilip, tanıtımının yapılması. Özellikle Körfez ülkelerinden doğrudan uçuşların sağlanabilmesi için neler yapılabilir, sektörün bu konudaki öngörü ve tespitleri neler, doğrudan sektör temsilcileriyle değerlendirmek istedik." İpekdal, bu yıl kentte 46 bin 203'ü yabancı olmak üzere 626 bin 576 ziyaretçinin konakladığını, müze ve ören yerlerini de 695 bin 517 kişinin gezdiğini kaydetti.