Tüm Emekliler Sendikası Samsun Şubesi'nde 2. Olağan Genel Kurul heyecanı yaşandı. Tüm Emekliler Sendikası Samsun Şubesi'nde mevcut başkan Ali Yılmaz, ikinci seçiminden de başkan olarak çıktı. Yılmaz ve listesi, kullanılan 48 oyun tamamını aldı.

MAAŞLARIMIZ KADEMELİ OLARAK KESİLİYOR

Genel kurul, saygı duruşu ile başladı. Daha sonra konuşan Başkan Yılmaz, emeklilerin birçok sorun yaşadığını belirterek, "Demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz. Sendikamız kuruluşundan bu yana demokrasi mücadelesi veriyor. 'Artık emekli olduk' diyerek arkamıza yaslanma lüksümüz yok. Hala yapacağımız işler var. Bizi bu yaşta KHK'lar ve OHAL ile mücadele etmek zorunda bıraktılar. Biz çocuklarımıza ve torunlarımıza, sokağımızı, kentimizi, derelerimizi, ormanlarımızı, doğamızı talancıların eline bırakmayacağız. Emeklilerin sorunu çok. Maaşlarımız kademeli olarak kesiliyor. Sağlıkta muayene, ameliyat, ilaç ve her şey paralı. Sosyal güvencemiz ortadan kaldırılıyor. Emeklilerden ve asgari ücretlilerden yapılan vergi kesintileri durdurulsun istiyoruz. Emeklilik yaşı daha çok yükseltilmesin. Bunun mücadelesini veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Türkiye'de 13 milyona yakın emekli var, örgütlenmeliyiz" ifadelerini kullandı.

YÖNETİM KURULU

Ardından, genel kurulda gündem maddeleri görüşüldü. Kurulda, faaliyet, denetim ve bilanço raporları okunup delegelerin onayına sunulurken, yönetimin ibra edilmesiyle seçime geçildi. Seçimde güven tazeleyen mevcut başkan Ali Yılmaz'ın yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: Muammer Keskin, Erkan Soydan, Hamdi Özdemir, İzzet Hayri Özener, Nahide Algan, Fikri Yolaydın

Şükrü Berk ASKAR