TFF 2. Lig 5. haftasında Yılport Samsunspor, Afjet Afyonspor'un konuğu oldu. Afyon Zafer Stadı'nda oynanan nefeslerin tutulduğu zorlu karşılaşmada Kırmızı-Beyazlılar altın değerinde bir galibiyet daha aldı. Maça baskılı oyunla başlayan ev sahibi ekip karşısında savunmada oldukça kritik müdahaleler yapan Samsunspor, kontra ataklarla gol aradı. Ceza sahası dışından İlyas Kubilay Yavuz, Gökhan Alsan ve Bahattin Köse ile kaleyi yoklayan Kırmızı-Beyazlılar ilk devrenin son bölümlerine doğru oyunun kontrolünü eline alsa da girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremeyince eşitliği bozamadı. Zirve yarışından kopmak istemeyen Yılport Samsunspor, konuk ekip karşısında eşitliği bozamayınca soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

GALİBİYET TEK GOLLE GELDİ

Karşılaşmanın ikinci devresine ev sahibi ekip karşısında oldukça etkili başlayan Kırmızı-Beyazlılar 56. dakikada İlyas Kubilay Yavuz'un kullandığı şık frikik vuruşunda gole çok yaklaşsa da kaleci Mehmet Doğan'ı geçemedi. Mor-Beyazlı ekibin savunmada yaptığı hatayı affetmeyen Bahattin Köse 64. dakikada rakip fileleri havalandırdı. Yılport Samsunspor Teknik Direktörü İrfan Buz, golden sonra beraberlik için yüklenen ev sahibi ekibin direncini oyuncu değişiklikleri ile kırmayı başardı. Beraberlik için hızlı ataklarla gol arayan Mor-Beyazlılar karşısında savunmada oldukça başarılı oyun sergileyen Kırmızı-Beyazlılar Bahattin Köse2nin kaydettiği tek golle rakibini 1-0'lık skorla devirerek aldın değerinde 3 puanı hanesine yazdırdı.

HEDEFTE MANİSA VAR

Geride kalan 5 haftada çok önemli 4 galibiyet ve 1 beraberlikle 13 puan toplayan Kırmızı-Beyazlılar, gözünü zirveye dikti. Afyonspor galibiyetinin ardından Manisa Futbol Kulübü'nü devirmenin hesaplarını yapan Yılport Samsunspor, taraftarının huzurunda kritik Manisa FK maçını kazanarak şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşmak istiyor.

Mustafa CİVELEK