TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında düzenlenen Adnan Ölmez Ortaokulu Bilim Şenliği'nin açılış programı Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti.

Açılışa, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, okul müdürleri, şube müdürleri, öğretmenler, muhtarlar, öğrenciler ve veliler katıldı. Adnan Ölmez Ortaokulu Bilim Şenliği bugün de Samsun Cumhuriyet Meydan'ında devam edecek.

KATKI SAĞLAYACAK

Bilim şenliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren proje yürütücüsü Döndü Kaya, 'Şenliğimiz öğrenciler, veliler ve toplumun her kesiminden halkın çeşitli bilim dallarına yönelik, atölye faaliyetleri, bilimsel aktiviteleri ve bulundukları ilçede yaşama imkanı sağlayarak eğlenceli bir şekilde bilim kültürünü ve iletişimini yayıp, bilimsel bakış açısını geliştirerek bilim alanlarına yönelik merakı artırarak bilimin daha anlaşılır hale gelmesine katkı sağlayacaktır' diye konuştu.

SAMSUN'DA TEK OKUL

Adnan Ölmez Ortaokulu Müdürü Halil Bayram ise, 'Bilim kültürünü toplumun daha geniş kesimlerine yaymak, bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli bir ortamda aktarabilmek amacıyla TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programını okulumuz ilk kez düzenliyor. Tüm yaşlardaki katılımcılara yönelik etkinliklerimiz mevcuttur. Bu yıl Türkiye'de 50 kurumdan biri, Samsun'da ise tek okul olarak TÜBİTAK tarafından destekleniyoruz. Farklı alanlarda 48 atölye ve 102 aktivite mevcut. Projemize destek veren herkese teşekkür ederiz' ifadelerini kullandı.

TÜM OKULLARI BEKLİYORUZ

Bilim ile ilgili çalışmaların önemli olduğunu ifade eden İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, 'Bilimle ilgili ne varsa toplumun her kesimine bunu yaygınlaştırmak lazım. Tüm okullarımızı buraya bekliyoruz' dedi.

HAYATIN MERKEZİNE TAŞINDA

Çalışmanın amacına ulaştığını ifade eden Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, 'Öğrenciler merak duygularını, stantlarda hazırlanan atölyelerde gideriyor, bilime ulaşma konusunda da çaba gösteriyor. Öğrenme dediğimiz şey okulla sınırlı değildir. Çoğu zaman çocuğun öğrenmeleri örtük bir şekilde gerçekleşir. Bazen sokağı, caddeyi öğrenme ortamına dönüştürürsünüz. Cumhuriyet Meydanı, öğrenmenin açık haline geldi. Sınıfın dışına taştık. Öğrenme artık okulun dışına çıktı, hayatın merkezine taşındı. Adnan Ölmez Ortaokulu, 300 ortaokul arasından sıyrılarak tek 4007 projesini kabul ettirdi. Başarı tabana yayılıyor' ifadelerini kullandı.

Erdinç YILDIZ