23-28 Şubat tarihleri arasında, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan Karadeniz 2. Kitap Fuarı 2016 basın tanıtımı toplantısı bir otelde düzenlendi. Toplantıya, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Orhan Değer katıldı.

150 YAYINEVİ, 50 KÜLTÜR ETKİNLİĞİ
Geçen yılki fuarın seçim atmosferinde ve talihsiz günlere denk geldiğini ifade eden TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, ''Bu yüzden fuarımızın ziyaretçi sayısı oldukça düşüktü. Geçen yıl yaptığımız kitap fuarlarında İstanbul'da 558 bin, Bursa'da 302 bin, Adana'da 224 bin ziyaretçi alırken Samsun'da 69 bin ziyaretçimiz vardı. Bütün amacımız, bu sayıyı bu yıl en azından ikiye katlamak. Bölgenin kültür hayatına önemli katkıları olacağına inandığımız fuarımıza bu yıl 150 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu, fuar süresince panel, söyleşi, atölye çalışması ve çocuk etkinlikleri gibi 50'ye yakın kültür etkinliği düzenlenecek. Ayrıca Yaşar Kemal'i de ölüm yıldönümünde fuarımızda anacağız. Fuar alanımıza Cumhuriyet Meydanı'ndan ücretsiz servis ulaşımı olacak. Tüm Karadeniz'e ve Samsun'a hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

YENİ NESİL YAZARLAR TÜYAP'TA
Kitap fuarlarını şehirlerin, o şehrin halkının ve kanaat önderlerinin oluşturduğunu söyleyen Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ise, ''Eğer bir şehir kitap fuarını desteklemezse, fuarın yaşaması son derece güç oluyor. Samsun şehri, geçen yıl kanaat önderleriyle fuarı sahiplendiğini gösterdi. Bu yılsa Karadeniz gibi kültür sanata yoğun ilginin olduğu, Samsun gibi de kültür düzeyi yüksek bir şehirde iki katı hedefimizin daha da aşılacağına inanıyorum. Bu yıl Samsun'da, internette milyonlarca okunma sayısına ulaşarak kitapları çıkmış, yeni kuşak genç kadın yazarlar da misafir olacak. Bu yeni yazarlar, aynı zamanda yeni bir okur kuşağını da oluşturuyor. Başta üniversite ve lise öğrencileri olarak tüm Samsunluları fuarımıza bekliyoruz'' diye konuştu.

KARADENİZ'DE HUMMALI ÇALIŞMA
Karadeniz bölgesine özel hummalı bir çalışma içinde olduklarını kaydeden TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz ise ''Öncelikli amacımız Samsun'da marka haline gelmiş fuarların sayısını arttırmak ve hem Karadeniz'in hem de Samsun'un ekonomisine katkıda bulunmak. Bize destek olan tüm kamu kurumlarına teşekkür ederiz. Kitap fuarımızın Samsun'un ve Karadeniz'in kültür hayatına önemli katkılar sunması dileğiyle hayırlı uğurlu olsun'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU