Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, her ferdin olduğu gibi engellilerin de temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini belirtti.

ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ

Engelliliğin tüm insanlığın ortak sorunu olduğuna dikkat çeken Başkan İkiz, "Engelli kardeşlerimizin hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma konusunda hepimize önemli görevler düşmektedir. Engellilik, sadece kişinin değil, tüm insanlığın ortak sorunudur. Engelli olmak kişinin tercihi değildir ve herkes engelli adayıdır. Bunun bilincinde olarak, öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması noktasında adımlar atıyoruz. Devletimiz de engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için hızlı ve yoğun çalışmalar yürütüyor" dedi.

ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORUZ

İkiz, Havza Belediyesi olarak engelli vatandaşların sorunlarına samimiyetle eğildiklerini belirterek, "Engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için özveriyle çalıştık. Havza Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezimiz ile hem engellilerimizin sosyal hayata katılması için kurslar açtık hem de onlara yardımcı olabilecek işaret dili kursları açtık ve açamaya devam ediyoruz. Bu vesile ile birlikte Engelliler Haftası'nın toplumdaki hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ederek, tüm engelli kardeşlerimi ve ailelerini sevgiyle kucaklıyor, onlara sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum" dedi.