Bafra Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenecek Uluslararası Neyzen Tevfik Kolaylı Şiir ve Sanat Festivali için çeşitli ülkelerden gelen şair ve yazarlar Belediye Başkanı Zihni Şahin'i makamında ziyaret etti

10 ÜLKEDEN KATILIM

Bafra Belediye Başkanı Şahin'i kalabalık bir heyetle ziyaret eden Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat konuşmasında programın detaylarını paylaştı. Anarat, "Dünyaca üne sahip hemşehrimiz merhum Neyzen Tevfik Kolaylı'yı anmak için 6. Şiir-Sanat Festivali münasebetiyle bir arada bulunmaktayız. Bu festivalin gerçekleşmesinde mübalağasız büyük destek ve katkılarını gördüğümüz Belediye Başkanımıza şahsım ve festivali yürütme komisyonu adına teşekkür ediyorum. Bu yıl festivalimize 10 ülkeden misafirlerimiz katılıyor. Bunun yanında yurtiçinden de şairler, yazar ve eleştirmenler de etkinlikte yer alacak. İlçemizi sanatıyla, tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla ve insanlarıyla sizlerle buluşturmaya çalışacağız" dedi.

ÇOK ANLAMLI

Neyzen Tevfik'in çok değerli bir isim olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Şahin, Özellikle yurt dışından gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Buraya insanları toplayan sebep de tabi ki Neyzen Tevfik. Onu da iyi anlamak, iyi tanıtmanın yanı sıra ilçemizin adını duyurmayı da hedefliyoruz. Bu festivalin daha iyi yapılabilmesi için çıtayı her yıl yükselteceğiz. Bu iş, bizim için bir görevdir. Milletler kültürlerini yaşatıp geliştirirse itibarları olur. O bakımdan kültür hayatımıza katkı sağlamış Neyzen'i anmak çok anlamlı. Bu programın gerçekleşmesinde emeği olan Namık Anarat ve ekibine çok teşekkür ediyorum. En önemlisi de bizleri çok uzaklardan gelerek onurlandıran değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.