CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ve beraberindeki il örgütü yöneticileri, Atatürk'e hakaret edilen TVNET Kanalı ile yazarlar Mustafa Armağan, Yavuz Bahadıroğlu ve Süleyman Yeşilyurt hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

KİMSENİN HADDİ DEĞİL

CHP İl Başkanı Akcagöz, suç duyurusu öncesinde Samsun Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, "Son dönemlerde toplumun geniş kesimleri tarafından yakından görüldüğü üzere, hükümet üyelerinden TV yorumcularına kadar birçok kişinin ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı olan Mustafa Kemal Atatürk'e karşı açık ya da üstü kapalı hakaret ettiklerine şahit oluyoruz. Toplumu yanıltmaya ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün itibarını zedelemeye çalışan iftiracıların karşısında, dün olduğu gibi bugün de çelikleşmiş Kuvay-ı Milliye ruh ve inancımızla duracağız. Atatürk'ü karalamaya çalışmak kimsenin haddi değildir. Atatürk'e ve onun manevi şahsiyetine saldırmak en büyük alçaklıktır" diye konuştu.

SAMSUN'U KİRLETMEYİN

"Hepimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi evladıyız" diyen Başkan Akcagöz, "Atamıza söylenilen söz, bize söylenmiş demektir ve onun şahsına yönelmiş her türlü hakaret, bizzat Türk tarihine hakaret anlamını taşır. Bu sözde tarihçi ve yazarları Samsun'a davet eden AKP'li belediye başkanlarına buradan bir uyarı yapmak isteriz. Kendinize gelin. Milletin parasıyla, milletin atasına söven sözde tarihçileri getirerek Samsun'u kirletmeyin" ifadelerini kullandı.