Yavuzselim Mahallesi'nde dönüşüm devam ediyor. "Güzel Evim, Mutlu Geleceğim" projesinin yanında doğalgaz, elektrik, kanalizasyon gibi alt yapı çalışmaları tamamlanan mahallede Canik Belediyesi tarafından yapılan ve Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını taşıyacak olan Kültür, Eğitim ve Yaşam Merkezi inşaatında sona yaklaşıldı. İçerisinde çok amaçlı salon, müzik okulu, sıbyan mektebi, aile sınıfları ve etüt odaları bulunacak olan merkezin inşaat çalışmalarını Canik Belediye Başkanı Osman Genç yakından takip ediyor.

PROJELER İHTİYAÇLARA GÖRE

Mahalle sakinleri tarafından ilgiyle karşılanan ve vatandaşlarla sohbet eden, onları dinleyen Başkan Osman Osman Genç, Kültür, Eğitim ve Yaşam Merkezi inşaatını gezerek çalışmaları kontrol etti, inşaat hakkında ilgililerden bilgi aldı. Projeleri halkın istek ve ihtiyaçlarına göre planladıklarını belirten Başkan Genç, "Merkezimizde inşaat çalışmalarımız çok hızlı ilerliyor. Bende binanın her sürecini yakından takip ediyorum. İnşallah en kısa sürede içerisinde her yaştan insanımız için her şeyi düşündüğümüz kültür merkezini en kısa sürede hizmete açacağız" dedi.

YAVUZSELİM'E YAKIŞACAK

Mahallelerde sadece fiziki olarak değil, sosyal ve kültürel dönüşüm de amaçladıklarını ifade eden Başkan Genç, "Kültür merkezimiz içerisinde yer alacak kurs merkezlerimizde kadınlarımız hem meslek sahibi olacak, hem de öğrendiği bilgileri paraya çevirip aile bütçesine katkıda bulunabilecek. Yine çocuklarımız Sıbyan Okulu'nda milli ve manevi değerlerimizle yetişecek. Gençlerimiz kurs merkezlerinde geleceğe hazırlanacak. Çok amaçlı salonumuz bu bölgemizde önemli bir eksikliği giderecek. Bu merkezimizin Yavuzselim Mahallemize çok yakışacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

ÇOK YÖNLÜ DÖNÜŞÜM

Yavuzselim Mahallesi'nde çok yönlü bir dönüşüme imza attıklarını da dile getiren Başkan Genç, "Bu mahallemizde fiziki anlamda Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesini uyguladık ve 46 sokakta 325 binamızı baştan aşağı yeniledik. Sokaklarımızı parke taşla döşedik ve kaldırımlarımızı yaptık. Yine Yavuzselim'de elektrik, doğalgaz ve kanalizasyon altyapı çalışmaları tamamlandı. Şimdi de inşallah buraya hareketlilik kazandıracak, gelişimine katkıda bulunacak çok güzel bir merkez kazandırıyoruz. Aslında Yavuzselim'de topyekün bir dönüşümden söz edebiliriz. Ama bu dönüşümü sadece Yavuzselim'de değil, Canik genelinde bütün mahallelerimizde gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür, Eğitim ve Yaşam Merkezi'nin inşaat çalışmalarını incelemeleri sırasında Başkan Osman Genç'e eşlik eden Yavuzselim Mahallesi Muhtarı Selim Gökçen de, mahallelerine yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti. Gökçen, şunları söyledi: "Başkanımız her zaman bizlerin yanında oldu. Bizlere verdiği önemi de mahallemize yaptığı hizmetlerle gösteriyor. Yavuzselim Mahallesi olarak Başkanımızdan ne zaman bir şey istesek bizleri hiç kırmadı, her zaman isteklerimizi yerine getirdi. Bu bakımdan Başkanımıza mahalle sakinleri olarak çok teşekkür ediyoruz."