Samsun Haber: 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla BESK sporcuları ile SAMGİAD yönetiminde bulunan iş adamları arasında maç oynandı. 19 Mayıs Stadyumu yan sahasında oynanan karşılaşma, 30'ar dakikadan oluşan 2 devreden oluştu. İki takımın maçında çekişmeli anlar yaşandı.

Etkinlik hakkında bilgiler veren BESK Başkanı Yakup Özden, '10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde yapmış olduğumuz etkinlikle SAMGİAD üyeleri ile özel bir maç yapacağız. İş adamlarıyla engellilerin aynı sahada birlikte olması bizlere onur verdi. Engelliler hep kendi aralarında maç yaptığı için kendilerinden ricada bulunduk. İş adamlarıyla bu maçı yaparak Türkiye'de örnek olmak istedik. Burada güzel bir mücadele olacak. Kazanmak veya kaybetmek önemli değil. Önemli olan sağlıklı insanlarla, engelli insanların spor yaparak kaynaşmasıdır' dedi.

Her zaman engellilerin yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayan SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, 'Bugün BESK sporcuları ile bu sahada buluştuk. Onları daha iyi anlayabilmek ve empati kurmak için onlarla aynı sahada olmak istedik. SAMGİAD, Samsun'un can damarı olan aktivitelerin içerisinde her zaman olmaya çalışır. BESK Samsun'a ve Türkiye'ye çok ciddi katkılarda bulunan bir kulüp. Güzel bir organizasyonda maç yapacağız. Kazanan dostluk olacak' diye konuştu.

Çekişmeli ve bol gollü geçen mücadele, 5-5 beraberlikle sonuçlandı.