Jandarma Karakolunun açılış törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney, Samsun İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay İbrahim Güven, Samsun Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Çarşamba Kaymakamı Doç.Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, jandarma personeli, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

MİLLETİMİZ İÇİN VARIZ

Samsun İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay İbrahim Güven, "Başarılarla dolu 180 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı yüce milletimizin sevgi ve güvenine mahzar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması , milletimizin huzur ve güvenliğiyle kamu düzeninin sağlanmayı yönünde ki hizmetleri ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizlerde ulusumuzun bu güvenini korumak ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Asayiş hizmetlerinin etkinliğinin artırılması maksadıyla Jandarma Genel Komutanlığı'nın 2017 yılında başlatılan çalışmasıyla Jandarma Genel Komutanlığı bütçesinden, Samsun Valiliği, Çarşamba Belediye Başkanlığı ve Ağcagüney Mahallesi muhtarlığının desteği ile burası karakol olarak hazır hale getirilmiştir. Çevresine hizmet verecek jandarma karakolumuz hayırlı olsun" dedi.

GÜVENLİK OLMAYAN YERDE HUZUR OLMAZ

Samsun Valisi Osman Kaymak ise ,"Daha önce komutanımız da bahsetti daha önce okul olan bina yapılan çalışmalarla şimdi Jandarma Karakolu haline getirildi. Başta hemşerimiz olan Fuat Paşamıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu bölgenin halkı devletine milletine bağlı askerini ve devletini seviyor. iyi günde kötü günde beraber olmayı biliyor. Bütün amacımız halkımızın huzurudur. Asayiş hizmetlerinde bunun en güzel örneklerinden biridir, güvenlik olmayan yerde huzur olmaz. Ben Tunceli'de 3 yıl görev yaptım, buraya geldim, inanın memleketimizin huzurunu güvenini çok iyi bilmemiz lazım. Olduğumuz dönemde sürekli bombalar patlıyordu şimdi hamdolsun huzur ve güven sağlandı. Bu anlamda askerimize Mehmetçiğimize çok teşekkür ediyoruz. Mehmetçiğimiz şu anda Suriye'nin kuzeyinde çok başarılı bir operasyon yaparak güvenli bir alan oluşturdu. Şehitlerimizi yeniden burada anıyoruz. Allah Mehmetçiğimizi, bizi nazarlardan korusun. Değerli arkadaşlar bugün burada açılan karakolumuzda sizler için sizin asayişiniz ve güveniniz için çalışacaktır, hayırlı olsun" diye konuştu.

Çarşamba Müftüsü Osman Karagöz'ün yaptırdığı duanın ardından karakolun kurdelesi kesildi. Vali Kaymak ve Tümgeneral Güney ile davetliler yeni karakol binasını gezerek, Jandarma Su Altı Arama Kurtarma Dalış Ekibinin sergisinde incelemerde bulunup; Samsun Jandarma Komutanlığının sahip olduğu takip, mayın arama ve arama kurtarma köpeklerinin gösterisini seyretti.

Çarşamba İlçe merkezine 15 kilometre mesafede olan Ağcagüney Jandarma Karakol Komutanlığı, çevre mahallelere hizmet verecek.

Ahmet Naci KILAVUZ