29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı çerçevesindeki etkinlikler, 28 Ekim günü Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda yapılan çelenk koyma töreni ile başladı.
Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, protokol mensupları ve halkın, Atatürk Anıtı önündeki yerlerini almalarından sonra Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu. Atatürk Anıtı'ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.
Kutlamalara, 29 Ekim günü saat 09.30'da Vali Seddar Yavuz'un makamında tebrikleri kabulüyle devam edildi. Valilik makamında yapılan Tebrikat Töreni'ne, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, ODÜ Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç, Baro Başkanı Av. Murat Poyraz ile diğer protokol mensupları, adli ve askeri personel, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. Yıldönümü Kutlama Programı, Ordu Lisesi önünde düzenlenen kutlama töreni ile devam etti. Törenden önce Vali Seddar Yavuz, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile birlikte halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Vali Seddar Yavuz günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşmaya yaptı.
Vali Seddar Yavuz'un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen 'Cumhuriyet' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile boks, atletizm, judo, hentbol, masa tenisi, satranç, okçuluk, güreş, badminton spor müsabakalarında dereceye giren genç sporculara ödül ve madalyaları Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz tarafından verildi.
Ödül töreni sonrası şiir dalında birinci olan Kumru Atatürk Ortaokulu öğrencisi Yağmur Bebe 'Cumhuriyet Yeminli Mermiler' adlı şiirini, kompozisyon dalında birinci olan Altınordu Anadolu Lisesi öğrencisi Nevriye Kuvancı ise 'Ben Cumhuriyet' konulu kompozisyonunu okudu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlama programı, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve tören geçişiyle sona erdi.

Ordu’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları