Sinop'ta 29 Ekim kutlamaları Vali Hasan İpek'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.
Tebrikat töreninin ardından Vali İpek ve Belediye Başkanı Baki Ergül törenin yapıldığı İskele Caddesi Atatürk Anıtı önünde halkı selamlayarak Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.
Kutlama törenine vatandaşların katılımı yoğun oldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali İpek günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı. Vali Hasan İpek, 'Tam bağımsızlık ve milli egemenliğe dayanan Cumhuriyet rejimi demokrasinin, özgürlüklerin ve eşitliğin teminatıdır. Cumhuriyet rejiminde halktan daha büyük bir güç yoktur. Cumhuriyet Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizlere bırakılan en kıymetli ve en büyük mirastır. Ülkemiz büyük atılımlar gerçekleştirirken dünya politikasında ve ekonomisinde söz sahibi olan, sürekli büyüyen ve gelişen bir ülke konumundadır. Geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin gelişmesinden güçlenmesinden rahatsız olan, ülkemizi bölmek ve yok etmek isteyen güç ve şer ocakları hain eylemler gerçekleştirmektedirler. Bunların en büyüklerinden bir tanesi 15 Temmuz hain darbe girişimidir. Bizim tanklarımızla bizim uçaklarımızla bizim 246 vatandaşımızı şehit etmiş ve 2 bin 194 vatandaşımızı yaralayarak şehit olmasına neden olmuştur. Başta Sinoplu 15 Temmuz şehidimiz Ömercan Açıkgöz olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine Sinop Valisi olarak başsağlığı diliyorum. Gazilerimize de minnetimle birlikte geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum' dedi.
Konuşmanın şiirler okundu ve resmi geçit yapıldı. Vali İpek, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J.Alb. Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, askeri birlikler ve kolluk kuvvetlerinin yer aldığı tören kortejinin merasim geçişini ayakta selamladı. Resmi geçit töreninin ardından kutlamalar sona erdi.

Sinop’ta 29 Ekim coşkusu