Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi'nde geçen yıl Aralık ayında meydana geldi. "Uyuşturucu ticareti" yaptığı istihbaratı üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu otomobilinde, üzerinde ve evinin mutfak kısmındaki terek ve aspiratörün içinde esrar maddesi, 1 adet uyuşturucu hap, 1 adet hassas terazi ve kilitli poşetler ile yakalanan ve mahkemece tutuklanan C.Y.(26) hakkında "uyuşturucu ticareti" suçundan dava açıldı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davanın son duruşmasında, tutuklu sanık C.Y. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, ele geçen uyuşturucuları kendisinin arkadaşları ile birlikte kullandığını ve hassas terazinin ise eşine ait olduğunu iddia etti. Duruşmada tanık olarak dinlenen C.Y.'nin 2 arkadaşı, birlikte esrar alıp birlikte içtiklerini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti 1 çocuk babası C.Y.'yi toplanan deliler doğrultusunda "uyuşturucu ticareti" suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıp tahliyesine karar verdi.