AK Parti Samsun İl Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'ın katılımıyla 75. İl Danışma Meclisi Toplantısı Çok Amaçlı Salon'da gerçekleştirdi. 16 Nisan'da yapılan Cumhurbaşkanlığı Halk Oylaması referandumunun ardından ilk danışma meclisini gerçekleştiren teşkilatlar 2019 ve 2023 hedeflerine vurgu yaptı.

SAMSUN 9. SIRADA

16 Nisan referandumundan sonra gerçekleşen ilk danışma meclisi toplantısı olduğunu ifade eden AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, ''Hepimiz gururluyuz. Çünkü Samsun üzerine düşeni yaptı ve iyi bir sonuç elde etti. Teşkilatımızın ve seçilmişlerin gayretiyle Samsun alnının akıyla seçimden çıktı. 16 Nisan'la birlikte yeni bir ufuk açtık. İlimiz Türkiye genelinde büyükşehirler arasında 9. sırada. Oyunu arttıran nadir şehirlerden birisi. Bu bizim için gurur verici. Samsun'da toplamda yüzde 63.55 oranında oy aldık. İlimizde her zamanki gibi ilk 3 sırayı Ayvacık, Asarcık ve Salıpazarı ilçelerimiz aldı'' diye konuştu.

2023 ÖN HAZIRLIĞINDAYIZ

AK Parti'nin 2023 hedefinin aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti devletinin hedefi haline geldiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ''Keşke muhalefet de bu hedefin farkında olup, yapıcı bir muhalefetle bu hedeflere katkı verecek durumda olsaydı. Samsun'da 2019 yılı hazırlıklarını 2023'ün tatbikatı gibi yapmamız gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

SAMSUN ÖNCÜ ŞEHİR

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ise Samsun'un referandumda 'evet' çıkmasında büyük bir katkı verdiğini söyleyerek, ''Samsun her zaman öncü ve yenilikçi bir şehir oldu. Referandumda da öncülük etti. 'Daha güzelini bekliyorduk, neden böyle oldu' derken, Ankara'daki bütün milletvekilleri bizi tebrik etti. Artık daha fazla sorumluluk alıp ter dökmemiz gerektiği bir döneme girdiğimizi unutmamamız gerekiyor'' dedi.

CHP YANLIŞ ANLADI

Türkiye'nin kaderini belirlendiği 16 Nisan seçimimlerinde teşkilatların payının çok büyük olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, ''Teşkilatlarımızın her bir kademesini ayrı ayrı vermiş oldukları büyük emek dolayısıyla tebrik ediyorum. AK Parti'de bir seçim biter, diğer seçimin hazırlıkları başlar. Herhalde CHP bunu yanlış anladı. Biz bir seçimi bitirdiğimizde diğer seçimin ilkelerini konuşmaya, yol haritasını konuşmaya başlarız. Diğer seçimin prensiplerini konuşmaya başlarız. Biz bir seçim bittiğinde diğer seçimde genel başkan kim olsun diye konuşmayız. Liderimize güveniriz. 'Seçim sonrası genel başkanlık yarışması olacak mı?' bunları konuşmayız. Bu konu muhalefeti onları seçim yanılgısı sonrasında meşgul etmekte. Biz her zaman yaptığımız gibi, Türkiye'nin meselelerine odaklanıyoruz'' sözlerini kaydetti.

SAMSUN'UN SORUMLULUĞU VAR

16 Nisan'ın başlangıç olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ''16 yıldır iktidardayız başlangıç nasıl oluyor?' diyeceksiniz. Evet başlangıç oluyor. Çünkü asıl iş bundan sonra. Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinin arasına girmenin temeli hazırlandı. Kültürümüzün medeniyetimizin dünyadaki yerinin çok daha görünür hale gelmesi sağlanmalı. Ülkemizin çıkarları ve dünyanın gidişatının içerisindeki değişmesi gereken bazı yaklaşımların değişmesini sağlamalı. Tarihimizden ve medeniyetimizden aldığımız o gücü ve o sorumluluğu bugüne yansıtmak. Bunun içerisine eğitim, spor, şehirlerimizin imarı bunların hepsi giriyor. Bizim tek bir amacımız var, millete hizmet. Samsun 16 Nisan'da yüzde 63.8 oranıyla gerçekten büyük bir mesaj verdi. Kararlılığını ortaya koydu. Samsun'un önemli bir sorumluluğu var. Biz her zaman yarın sandık önümüze gelecekmiş gibi çalışacağız. Güzel sonuç aldık ama bu gevşeme değil. Dedim ya, bu son değil, asıl şimdi başlıyoruz. Bize verilen desteğin karşılığını bu millete vermek zorundayız'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç ve Karaaslan teşkilatlara teşekkür belgesi verdi.

Zerrin SOMUNCU