Karadeniz Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Tokat, Amasya ve Sinop'ta kar yağışı etkili oldu.

KAR KALINLIĞI 15 SANTİME ULAŞTI

Ordu'nun Kabadüz ilçesinde yağan mevsimin ilk karıyla Çambaşı Yaylası beyaza büründü.
Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Kar yağışının etkili olmasıyla Çambaşı Yaylası'nda hayvancılık yapan vatandaşlar, koyun sürüleriyle birlikte yayladan dönüşleri başladı.

MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ

Giresun'un yüksek kesimlerinde gece başlayan kar, gece boyunca bin rakım altında ise yağmur olarak devam etti. Giresun'un Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile Sivas'a ulaşımın sağlayan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne de mevsimin ilk karı yağdı. Yağan kar sonrası her hangi bir aksaklık yaşanmadığı öğrenildi.

BELEDİYE EKİPLERİ YARDIMA KOŞTU

Trabzon'un Yomra ilçesi Üçpınar Mezrası'nda aniden bastıran kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kurtarıldı.

HORON OYNADILAR

Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan en önemli ve zorlu geçitlerden birisi olan Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağı'nda kar yağışı etkili oldu. Karayolları ekiplerinin sürekli karla mücadele yaptığı geçitte mevsimin ilk kar yağışını izlemek için gelen çok sayıda vatandaş müzikleri açarak kar topu ve horon oynadı.

RİZE'DE 23 KİŞİ MAHSUR KALDI

Rize'nin yüksek kesimli yaylalarında etkili olan kar yağışı nedeni ile Çamlıhemşin ile Güneysu ilçelerine bağlı yaylalarda mahsur kaldıkları bildirilen 23 kişi için çalışma başlatıldı.
Havaların soğuması ile birlikte etkili olan kar yağışı Çamlıhemşin'in Ambarlı, Hazindak ve Pokut yaylaları ile Güneysu'nun Handüzü yaylasına giden yolları ulaşıma kapandı. Gezi amaçlı bölgeye giden 23 kişi jandamaya ulaşarak mahsur kaldıklarını bildirdi. AFAD, jandarma ve İl Özel İdaresine bağlı ekipler tarafından 4 yaylada yol açma çalışması başlatıldı.

ARTVİN'DE KAR YAĞIŞI

Artvin'de dün gece etkili olan soğuk havanın ardından kentin yüksek kesimlerine kar yağdı. Sonbahar mevsimiyle birlikte kente ilk kar yağışı Eylül ayında gerçekleşmişti. Kasım ayında yeniden soğuyan havalar bir kez daha kar yağışını beraberinde getirdi. Artvin'in Şavşat, Yusufeli, Borçka ilçeleri başta olmak üzere yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü. Sabah uyandığında kar yağdığını görenler, cep telefonu ile kayda aldıkları görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

AMASYA VE TOKAT'TA MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Boraboy köyünün yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı. Akşamüstü başlayan kar yağışı yaylaları beyaza bürüdü. Kasım ayının gelmesiyle beraber ilçe merkezinde sıcaklık derecelerinde düşüş oldu. Gün boyu yağmur alan ilçenin Boraboy köyü Avulu Bucak Yayla mevkisinde yağan yağmur kara dönüştü. Kar yağışı ise amatör kameraya yansıdı. Tokat ve Reşadiye'nin yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı.
Tokat'ta kent merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan 1600 rakımlı Topçam Yaylası ile Reşadiye ilçesine bağlı Bereketli ve Bozçalı Beldeleri ile Çınarcık köyüne mevsimin ilk karı yağdı. Yağışın başlamasıyla birlikte Topçam Yaylasına çıkan vatandaşlar kar yağışını sosyal medya hesaplarından takipçilerine duyurdu. Reşadiyeli vatandaşlar ise yılın ilk yağışını kartopu oynayarak ve özçekim yaparak karşıladı.

KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER

Sinop'un Türkeli ilçesinin yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı, Sinop ilinin en yüksek rakımlı dağı Hacıağaç Dağı'nı beyaza bürüdü. Akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, ilçeye bağlı Çatakgeriş köyünde yer alan bin 856 rakımlı Hacıağaç Dağı eteklerini beyaza bürüdü. Sabah saatlerinde etkisini kaybeden kar yağışı sonrası kartpostallık görüntü oluştu. Vatandaşlar, Hacıağaç Dağı eteklerini beyaza bürüyerek kartpostallık görüntü oluşturan bölgeyi cep telefonu kameralarıyla görüntülediler.