İstanbul'da YSK'nın seçimleri yenileme kararı sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başlattığı "Hemşehri Harekatı" kapsamında İstanbul'da ki Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim çalışmalarına katılan Abdullah Karapıçak ve Yönetim Kurulu Üyeleri seçim sonrasında yeniden Samsunlu hemşehrilerle İstanbul'da bir araya geldi.

BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENDİ

İstanbul'da faaliyet gösteren İSDEF'e bağlı Esenyurt - Avcılar Samsun Salıpazarlılar Derneği'nin düzenlediği 2. Geleneksel Hamsi Festivali'ne davet edilen MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak ve beraberindeki heyet, İstanbul Esenyurt'ta İstanbul Samsunlular İl İlçe ve Köy Dernekleri Federasyonu - İSDEF yerleşkesinde yapılan festivale katıldı. Bu yıl 2.si düzenlenen festivale Esenyurt - Avcılar Samsun Salıpazarlılar Derneği Başkanı Mustafa Tarım ve İSDEF Başkanı Erol Türkoğlu'nun davetlisi olarak Karapıçak ve beraberindeki heyet festivalde Samsunlu federasyon, dernek yöneticileri ve Samsunlular ile bir araya geldi. Festivale Karapıçak'ın yanı sıra bürokrat, mülki amirler, yerel siyasetçiler, AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Akif Çağatay Kılıç'da katıldı.

BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Festivalde kısa bir konuşma yapan Karapıçak, günün önemine binaen "Bugün 10 Kasım. Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. yılı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve milletle anıyorum." Diyerek sözlerine başlayan Karapıçak konuşmasının devamında "Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da 'Hemşehri Harekatı' kapsamında seçim çalışmalarına katıldık ve Samsunlu hemşehrilerimize bir söz verdi. 'Her zaman yanınızda olacağız' diye verdiğimiz sözü yerine getirmek için bugün bu özel günde siz hemşehrilerimizle yeniden bir araya geldik. Öncelikle davetten ve sizlerle bir araya gelmekten dolayı mutluyuz. Bu festivale emeği geçen hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birliğimiz daim olsun" dedi.

GÖRÜŞ ALIŞ VERİŞİ

Festival sonrasında İSDEF binasında hemşehrilerle kısa bir görüşme de yapan Karapıçak, "Hemşehri Harekatı" kapsamında emeği geçen dernek, federasyon ve konfederasyon yöneticileri ile kısa süre içinde İstanbul'da bir Samsun buluşması ile bir araya geleceklerini belirtti. İSDEF Başkanı Erol Türkoğlu ve Esenyurt - Avcılar Samsun Salıpazarlılar Derneği Başkanı Mustafa Tarım'a "Hemşehri Harekatı" kapsamındaki başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi veren Karapıçak "Samsunlu hemşehrilerin bir arada milli değer, kültür ve geleneklerini yaşatmak ve hemşehri dayanışmasına katkı verdiklerinden dolayı" birer berat verdi. Devamında İSDEF'e bağlı Samsunlu hemşehri derneklerinin başkanlarına da berat veren Karapıçak program sonrasında Esenyurt Canikliler Derneğine geçti. Burada da hemşehrilerle bir araya gelen heyet düzenlenecek olan Samsunlular buluşmasını planlamak üzere Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu - SAMKON yöneticileri ve bağlı federasyon başkanlarıyla kısa bir görüşme yaptı. Toplantıda hazır bulunan Samsun Başkanı Sezgin Gümüş, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Şeker ve Mete Koca, Anadolu Samsun Dernekler Federasyonu - SAMDEF Başkanı ile birlikte düzenlenecek olan programa ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu.

PLAKET TAKTİM EDİLDİ

Karapıçak programlara ilişkin olarak "Samsunlu hemşehrilerimizle bir araya gelmek bizi mutlu etti. Gelmişken önümüzdeki günlerde yapmayı planladığımız Samsunlu hemşehri buluşması ile ilgili de bir planlama yaptık. Bir aksilik olmaz ise önümüzdeki günlerde bir buluşmamız olacak. Bu buluşmada "Hemşehri Harekatı"na katılan ve emeği geçen STK yöneticilerimiz ile bir araya gelerek onlara hazırlamış olduğumuz teşekkür belgesi, berat ve plaketlerini takdim edeceğiz." dedi.