Gemi, ülkemizde ve dünyada son yılların en hızlı gelişen seyahat araçlarından biri olmuştur. Kruvaziyer olarak adlandırılan büyük gezi gemilerinin son yıllarda sayısı büyük oranda artmıştır. Yüzen oteller olarak da adlandırılan bu gemilerin kapasitesi 6000 yolcuya kadar çıkmakta ve 3500e kadar personel taşımaktadırlar.

Gemi seyahatlerinin tercih edilmesinin başlıca 3 nedeni vardır. En önemlisi gemi seyahatinin konforudur. Lüks kamaralarda konaklamanın yanı sıra gemi yemekleri her zaman çok çeşitlidir ve özeldir. İçerisinde casinosu, gümrüksüz alışveriş merkezi, yüzme havuzu, spası, spor salonu vardır ve akşamları dünyaca meşhur gurupların Showlarını izleme şansını barındırmaktadır.

2.si valizinizi seyahat başlangıcında sadece 1 defa açarsınız ve seyahatiniz bitince toplarsınız. Bu da sık seyahate çıkan yolcular için önemli bir etkendir.

3.'sü gece yemek yer, eğlenir keyifli bir uyku alır sabahta kahvaltınızı yapıp keyifli bir şehir turuna çıkarsınız. İsterseniz organize edilmiş turlara katılabileceğiniz gibi, ayaklarınıza rahat bir yürüyüş ayakkabınızı geçirir, gönlünüzce gezersiniz.

Kruvaziyer turlarının genellikle yüksek fiyatlı olduğu biçiminde yanlış bir kanı vardır. Bugün 5-6-7 gemiler son derece uygun fiyatlı programlar yapmaktadırlar. Bu seyahatlerde sezon önemli olduğu gibi kamara tercihi de misafirlere çok önemli fiyat avantajları sağlamaktadır. Bu konuda size en çok bilgi verebilecek seyahat acentası olarak Yavuztur'a (0362 4325454 veya www yavuztur.com.tr ) danışabilirsiniz. Size en uygun fiyat seçeneklerini ve programları sunacaklardır. Gemi seyahatleri konusundaki bir başka yanlışta gemi tercihi yapan yolcuların genellikle yaşlı ve üst gelir gurubu mensupları olduğudur ki kesinlikle yanlış bir kanıdır. Gemi yolcuları içerisinde çok genç gezginler olduğu gibi üst yaş gurubuna mensup yolcular da vardır. Bunun en önemli nedeni gemi seyahatlerinin diğer seyahatlere göre çok daha az yorucu olmasıdır.

Ülkemizde son yıllarda tercih edilen parkurlar Yunan Adaları, Akdeniz Turları, Baltıklar ve Karayiplerdir.

THY' nin Miami direkt uçuşlarının başlamasıyla Miami, Orlando ve Karayipler programları son derece cazip bir hale gelmiştir.

Bu yıl bazı gemi şirketlerinin Türkiye limanlarına uğramamaları nedeniyle İstanbul ve İzmir başlangıçlı programların iptal edilmiş olması gezi severleri olumsuz etkileyecek olsada, Yavuztur'dan bu konuda her türlü bilgiyi ve desteği alabilirsiniz.

Kruvaziyer pazarında en geniş program seçeneklerine sahip Costa, MSC, Carnival Cruise, Princess gibi tüm gemi seyahatlerinin programlarını ve detaylarını öğrenebilir ve keyfinize, bütçenize uygun programı seçebilirsiniz.

Toplayın bavulları, haydi dünyayı gezmeye….